Κυριακή 20 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκαΐδια τα λαϊκά δικαιώματα για να ανακάμψει το κεφάλαιο

Η ανάπτυξη που υπηρετούν η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα είναι ασύμβατη με τις σύγχρονες ανάγκες του λαού

  • Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης περνάει πάνω από τα αποκαΐδια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτό επιβεβαιώνει η ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς, για να ανακάμψουν η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
  • Αυτό επιβεβαιώνουν, όμως, και οι πυρκαγιές του τελευταίου διαστήματος. Οι περικοπές στα κονδύλια για δασοπροστασία και πυρόσβεση, στο όνομα της «δημοσιονομικής σταθερότητας» και των ματωμένων πλεονασμάτων, σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση της γης, είναι το «προσάναμμα» για τις καταστροφές σε δάση, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.
  • Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τους «αναπτυξιακούς» σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των κομμάτων του, από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για «δίκαιη» τάχα ανάπτυξη, από τους καβγάδες των αστικών κομμάτων για το ποιος μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει την καπιταλιστική κερδοφορία.
  • Πραγματική διέξοδο μπορεί να δώσει μόνο η οργάνωση της πάλης για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ελπίδα και προοπτική είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, στην πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ