Σάββατο 19 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αμερικανικό στρατοδικείο αποφάσισε την αποπομπή του πλοιάρχου, αντιπλοιάρχου και υποπλοιάρχου του πολεμικού πλοίου «USS Fitzgerald», εκτιμώντας πως ευθύνονται για τη σύγκρουσή του με το κατά πολύ μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο «ACX Crystal» τον περασμένο Ιούνη νότια του Κόλπου του Τόκι. Η σύγκρουση των δύο σκαφών προκάλεσε αφενός το θάνατο επτά Αμερικανών ναυτών και αφετέρου σοβαρό ρήγμα κάτω από τον ίσαλο του πολεμικού σκάφους. Ανακοινώθηκε επίσης πως εξετάζεται η επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε 12 ναύτες του σκάφους «USS Fitzgerald».

ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Σομαλοί τζιχαντιστές της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» εισέβαλαν χτες στο χωριό Μάλελι κοντά στην κενυατική κωμόπολη Βίτου στη μεθόριο Σομαλίας - Κένυας, καίγοντας σπίτια και αποκεφαλίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα. Τον Ιούλη η ίδια οργάνωση είχε κατηγορηθεί για τον αποκεφαλισμό άλλων εννιά ατόμων στην κομητεία Λάμου της Κένυας, αντιδρώντας στη στρατιωτική επέμβαση που πραγματοποιεί η Κένυα στη Σομαλία από το 2011.

ΤΑΪΠΕΪ.-- Ενας 51χρονος άνδρας εισέβαλε χτες στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι, κραδαίνοντας ένα ξίφος Σαμουράι και μία κινεζική σημαία, τραυματίζοντας έναν φρουρό. Ο 51χρονος συνελήφθη αμέσως από τους άλλους φρουρούς, εμποδίζοντάς τον να εισέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο, δίχως να εξακριβωθεί εάν εκείνη την ώρα ήταν εντός η Πρόεδρος Τσάι Ινγκ Ουέν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ