Σάββατο 19 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΗΣ
Να αναβαθμιστεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο με άξονα τις λαϊκές ανάγκες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα του συγκοινωνιακού δικτύου διοργανώνει την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο Φυλής η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής. Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν το Συνδικάτο Οικοδόμων (Παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Φυλής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (Παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), η Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Καματερού, ο Σύλλογος Γυναικών Ανω Λιοσίων (ΟΓΕ), ο Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (ΟΓΕ), τονίζεται:

«Τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν και συγκροτούν τη Λαϊκή Επιτροπή Φυλής, απαιτούν την άμεση αποκατάσταση των δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι έρχονται αντιμέτωποι με περικοπές δρομολογίων που αποφάσισε και πραγματοποίησε η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η κίνηση αυτή έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ανάγκη μετακίνησης του λαού της περιοχής μας και στη σύνδεση του δήμου Φυλής με το κέντρο της Αθήνας, με το Αεροδρόμιο αλλά και με περιοχές εντός της Αττικής. Επίσης, επισημαίνουμε το γεγονός ότι πάρα πολλοί εργαζόμενοι της περιοχής μας χρησιμοποιούν τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο για την πρόσβαση στην εργασία τους και, όπως γίνεται αντιληπτό, από αρχές Σεπτέμβρη το πρόβλημα θα είναι ακόμα πιο οξυμένο.

Η παράδοση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στο ιδιωτικό κεφάλαιο με διαχρονικές ευθύνες τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) όσο και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αυτά τα αποτελέσματα. Κριτήριο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του συγκοινωνιακού δικτύου είναι η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και όχι οι λαϊκές ανάγκες.

Σοβαρές ευθύνες έχει και η διοίκηση του δήμου Φυλής, καθώς την ίδια στιγμή που κόβονται δρομολόγια και κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού μας, αυτή επιλέγει να συμμετέχει σε φιέστες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως αυτή που έκανε πρόσφατα για τον προαστιακό σταθμό του Ζεφυρίου. Ταυτόχρονα παραμύθιαζε το λαό για δεσμεύσεις που τάχα μου πήρε από την κυβέρνηση για να κάμψει την αγωνιστική διάθεση του λαού μας.

Η κατάσταση αυτή εντείνει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες γκετοποίησης της περιοχής μας, που αντιμετωπίζει μια σειρά οξυμένα λαϊκά προβλήματα όπως την υγειονομική βόμβα της χωματερής, την απουσία αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, την έλλειψη χώρων αναψυχής και άλλα.

Η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους νέους να παλέψουν για ΜΜΜ που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους διεκδικώντας:

-- Να αποκατασταθούν πλήρως τα δρομολόγια του Προαστιακού (από και προς Ανω Λιόσια), να λειτουργήσει άμεσα και να αξιοποιηθεί ο Προαστιακός Σταθμός του Ζεφυρίου.

-- Αμεσα να δρομολογηθούν σε μόνιμη βάση λεωφορεία που θα συνδέουν την περιοχή μας με τη Νερατζιώτισσα αλλά και με άλλες περιοχές της Αττικής, όπως π.χ. με το Κέντρο της Αθήνας.

-- Τη συνολικότερη αναβάθμιση του δικτύου συγκοινωνιών στο δήμο Φυλής και τη συχνή σύνδεση των επιμέρους συνοικιών με το κέντρο του δήμου.

-- Τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50% για τις λαϊκές οικογένειες και δωρεάν για τους ανέργους σε όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο (και στον Προαστιακό).

-- Να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση 100% και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη πορεία αγώνα την Κυριακή 31 Μάρτη(22/3/2019)
Αύριο η μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στη χωματερή(5/6/2018)
Κινητοποίηση με αίτημα να κλείσει άμεσα η χωματερή στη Φυλή(2/5/2018)
Η πρόσβαση στο «Πάρκο Τρίτση»(21/9/2017)
Να αναβαθμιστεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο στον δήμο Φυλής(3/8/2017)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ