Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Δυτικές προτροπές για κυβέρνηση

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν την Κυριακή μέσω των πρεσβειών τους στην Πρίστινα, άσκησαν πιέσεις στα αστικά κόμματα του Κοσσυφοπεδίου που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν αυτοδυναμία στις τελευταίες εκλογές της 11ης Ιούνη να «τα βρουν» μεταξύ τους και να προχωρήσουν άμεσα στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Οι πιέσεις των πέντε χωρών που συμμετείχαν ενεργά στο τελευταίο αιματοκύλισμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας με τις ΝΑΤΟικές επιδρομές του 1999 εκδηλώνονται σε μία παρατεταμένη περίοδο έντασης και αδιεξόδων στα παζάρια που κάνουν τα μεγαλύτερα αστικά κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Νωρίτερα, αστυνομικοί στην Πρίστινα συνέλαβαν δύο Κοσσοβάρους Αλβανούς επειδή προσπάθησαν να στρατολογηθούν σε ομάδες των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» σε Συρία και Ιράκ. Οι δύο συλληφθέντες προσπάθησαν να περάσουν στη Συρία μέσω Τουρκίας αλλά συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές και απελάθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο μέσω Κωνσταντινούπολης. Εάν καταδικαστούν αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης έως 15 ετών.

Οι αρχές στην Πρίστινα εκτιμούν ότι πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών πάνω από 70 Κοσσοβάροι Αλβανοί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ