Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΗΔΙΑ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργάτες καθαριότητας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργάτες διακομιδής των σκουπιδιών στην εταιρεία «Reno Norden», που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τον Ιούλη με απεργία και άλλες αγωνιστικές μορφές, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική Στοκχόλμη.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι έδειξαν με την παρουσία τους την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους, ενάντια στις προσπάθειες που γίνονται για μειώσεις μισθών και μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και πρωτοβάθμια σωματεία από το χώρο του Μετρό, της Υγείας κ.λπ.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τη Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, ενώ στους ομιλητές ήταν και ο Γιάννης Κωνστάντης, πρόεδρος του Συνδικάτου των εργαζομένων στο Μετρό της Στοκχόλμης. Το συνδικάτο στήριξε από την πρώτη στιγμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά και σε άλλους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, όπως τους καθαριστές στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και τους λιμενεργάτες στο Γκέτεμποργκ.

Ο Γ. Κωνστάντης αναφέρθηκε στη στάση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων (συμπεριλαμβανομένων των σοσιαλδημοκρατών και του Αριστερού Κόμματος), των αστικών ΜΜΕ, των καπιταλιστών και των εργατικών ομοσπονδιών που δεν στήριξαν τον αγώνα τους, αλλά αντίθετα άμεσα ή έμμεσα στήριξαν την εργοδοσία. Το Συνδικάτο των εργαζομένων στο Μετρό θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων όλων των κλάδων γιατί οι μάχες αυτές αφορούν όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο τους εργαζόμενους στη «Reno Norden». Πρέπει η εργατική τάξη να συνειδητοποιήσει ότι αυτή παράγει όλο τον πλούτο και αυτή πρέπει να τον καρπώνεται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ