Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Υπογράφηκαν νέες συμβάσεις εργαζομένων σε καθαριότητα και ιαματικές πηγές

Υπογράφηκαν οι νέες συμβάσεις των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας και ιαματικών πηγών του δήμου Ικαρίας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού έτσι καλύπτονται σημαντικές κοινωνικές ανάγκες.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμος επισημαίνει πως: «Η σημερινή διοίκηση του δήμου έχει αναδείξει από το 2015 τις ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου μας, προειδοποιώντας για τα αδιέξοδα που γεννά και οξύνει η πολιτική που εφαρμόζουν στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Απαιτώντας από τότε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, που δεν ήρθαν στους δήμους από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Η σημερινή διοίκηση του δήμου συνεχίζοντας να βαδίζει στο δρόμο που έχουν χαράξει οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου:

  • Πήρε τα αναγκαία μέτρα για την καταβολή δεδουλευμένων των συμβασιούχων.
  • Εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την παραμονή του προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου μας, και την υπογραφή νέων συμβάσεων.
  • Εισηγήθηκε την τροποποίηση του ΟΕΥ, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία νέων θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.
  • Κάναμε αυτήν την επιλογή, έχοντας ως αφετηριακή γραμμή τα δικαιώματα των εργαζομένων και συνολικά της λαϊκής οικογένειας. Δεν αθροιστήκαμε σε εκείνες τις δημοτικές αρχές που αξιοποίησαν την απεργία των εργαζομένων για να βάλουν από το παράθυρο τους ιδιώτες για την αποκομιδή.
  • Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση των δήμων και για την καθαριότητα που για χρόνια σηκώνουν απευθείας οι δημότες, για να έχουν συγκροτημένη υπηρεσία καθαριότητας με το αναγκαίο προσωπικό με τις αντίστοιχες ειδικότητες που χρειάζονται με πλήρη δικαιώματα.

Ομως, ανεξάρτητα από τη δική μας θέληση το θεσμικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις είναι πολύ συγκεκριμένο. Κατά την άποψή μας, οι πολιτικές ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης είναι πρόδηλες και ακέραιες».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org