Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Φιλοξενήθηκαν 1.000 παιδιά στις κατασκηνώσεις

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η κατασκηνωτική περίοδος

Την περασμένη Παρασκευή, 11 Αυγούστου, έληξε η λειτουργία της Ημερήσιας Παιδικής Κατασκήνωσης του δήμου Πατρέων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 19 Ιούνη και περιέλαβε 4 περιόδους των 2 βδομάδων η καθεμία. Φιλοξενήθηκαν συνολικά χίλια (1.000) παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών, τα οποία απόλαυσαν ομαδικά και δημιουργικά το χρόνο τους με διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Αρκετές δραστηριότητες υλοποιήθηκαν με τη συμμετοχή εθελοντών - εκπαιδευτών, όπως θεατρικό παιχνίδι, πινγκ-πονγκ, τοξοβολία, μοντέρνος χορός, ποδόσφαιρο, τάε κβον ντο, ξυλορακέτες.

Επίσης, μεγάλη βοήθεια παρείχαν: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Πυροσβεστικό Σώμα Πατρών, η ΕΜΑΚ, ο ΣΕΓΑΣ, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το ΠΕΔΥ (Μονάδα Υγείας Πατρών), η Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η Τοπική Επιτροπή Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και ο ΝΟΠ.

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου το βράδυ έγινε η αποχαιρετιστήρια γιορτή της τετάρτης περιόδου καθώς και της λήξης της κατασκήνωσης. Στη γιορτή τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν βιωματικά τις εμπειρίες τους από την παραμονή τους στην κατασκήνωση, παρουσία πλήθους κόσμου που χειροκρότησε τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και το προσωπικό, απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και ευχαρίστησης.

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης ήταν παρών στην εκδήλωση και συγχάρηκε τα παιδιά, το προσωπικό, ευχαρίστησε τους εθελοντές για την προσφορά τους και ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε γλέντι με τους εργαζομένους και τους εθελοντές που συμμετείχαν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανυπομονούν οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου»(3/7/2021)
Αποχαιρετιστήριες γιορτές για τα παιδιά των κατασκηνώσεων(2/8/2018)
Ξεκίνησε η κατασκήνωση για τα παιδιά(23/6/2016)
Κατασκηνώσεις για παιδιά λαϊκών οικογενειών(21/10/2015)
Κατασκηνωτικό πρόγραμμα(28/5/1997)
Κατασκηνωτικό πρόγραμμα(28/5/1997)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org