Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι ταινίες μικρού μήκους που θα «ταξιδέψουν»

Το Microμ ανακοίνωσε τις ταινίες μικρού μήκους που θα συμμετάσχουν στην έβδομη διοργάνωση του Φεστιβάλ στις 14 Οκτώβρη. Η ανακοίνωση των ταινιών αποτελεί κάθε χρόνο από τις σημαντικότερες στιγμές της διοργάνωσης, καθώς η προκριματική επιτροπή του Φεστιβάλ, επιτελώντας ίσως το δυσκολότερο έργο, καλείται να επιλέξει δεκαπέντε μόνο ταινίες. Φέτος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις συμμετοχής άγγιξαν σχεδόν τριψήφιο αριθμό, υπογραμμίζοντας την αγάπη και το πείσμα έναντι των καιρών που έχουν οι Ελληνες «μικρομηκάδες».

Οι ταινίες, όπως κάθε χρόνο, θα προβληθούν σε πάνω από δέκα πόλεις ταυτόχρονα, με στόχο να επικοινωνήσουν το έργο των κινηματογραφιστών στην ελληνική περιφέρεια και το εξωτερικό. Παράλληλα, η αγαπημένη ταινία του κοινού συνολικά, θα σηκώσει το «τρόπαιο» σε ζωντανή σύνδεση μεταξύ των πόλεων στο τέλος της βραδιάς του Φεστιβάλ.

Οι ταινίες που πήραν το «εισιτήριο» για να «ταξιδέψουν» με το Φεστιβάλ είναι οι εξής (αλφαβητικά): «All of me» της Δάφνης Σμον. «Diversity» του Δημήτρη Μανιώρου. «Αυστραλία» του Δημήτρη Ζάχου. «Γυμνά Σώματα» του Γιώργου Λινάρδου. «Ελλη» του Μιλτιάδη Χρηστίδη. «Η ζωή ενός νεκρού» του Ορφέα Περετζή. «Η Χέλγκα Είναι στο Λουντ» της Θελγίας Πετράκη. «Κρεατομηχανή» του Κυριάκου Αναστασίου. «Μαμά Γύρισα» του Δημήτρη Κατσιμίρη. «Μείον ένα» της Νατάσσας Ξύδη. «Οι αναμνήσεις μιας κούκλας» του Μιχάλη Χαραλαμπίδη. «Προφιτερόλ» της Χρυσάνθης Καρφή Κώη. «Το μανάβικο» του Μιχάλη Μαθιουδάκη. «Το πτώμα ήταν νεκρό» του Κων/νου Φραγκούλη. «10 days that #rectEugene Muller»των Γιάννη Συκοβάρη & Τάσου Γραμματόση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ