Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προετοιμάζει τον επόμενο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης

Η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων με κάθε τρόπο, που μεταφράζεται σε μέτρα δίχως τέλος για το λαό, δεν πάει διακοπές...

  • Ενώ δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι από τις υπογραφές της κυβέρνησης στα αντιλαϊκά μέτρα της 2ης «αξιολόγησης», υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν την ανάγκη να ολοκληρωθεί έγκαιρα η 3η «αξιολόγηση», η οποία περιλαμβάνει δεκάδες «προαπαιτούμενα», η πλειοψηφία των οποίων αρχίζει να «τρέχει» από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
  • Ανάμεσα σε άλλα, στα σκαριά βρίσκονται νομοθετικές παρεμβάσεις για την αυστηροποίηση του πλαισίου για τις απεργίες, την «αναπροσαρμογή» των κοινωνικών επιδομάτων, που θα φέρει νέες περικοπές έως και κατάργηση των ελάχιστων παροχών που έχουν απομείνει, ολοκλήρωση του επανυπολογισμού των συντάξεων, προκειμένου να εφαρμοστούν οι επόμενες μειώσεις, καθώς και μέτρα σε βάρος αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, που περιλαμβάνονται στην «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.
  • Η ψήφιση, εξάλλου, των πιο πρόσφατων νόμων στη Βουλή επιβεβαιώνει ότι η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων με κάθε τρόπο δεν γνωρίζει ανάπαυλα και ότι η αντιλαϊκή πολιτική δεν πάει διακοπές, αφού η κλιμάκωσή της αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκαμψη του κεφαλαίου.

ΣΕΛ.  3,    4

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ