Κυριακή 6 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Διεθνή καλοκαιρινά τουρνουά στην Ελλάδα

Οι νικητές του τουρνουά Παλαιοχώρας
Οι νικητές του τουρνουά Παλαιοχώρας
Σε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στα τουρνουά της Ικαρίας και των Ανωγείων, που «άνοιξαν» τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Ας δούμε σήμερα τις εξελίξεις στην υπόλοιπη Ελλάδα:

10ο Διεθνές Τουρνουά Παλαιοχώρας

Η Παλαιοχώρα αποτελεί πλέον σταθερή επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα με τις παραλίες της νότιας Κρήτης. Φέτος, το τουρνουά πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 26 Ιούλη, όπως πάντα με τη στήριξη του δήμου Καντάνου - Σελίνου και της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων. 224 σκακιστές από 23 χώρες συναντήθηκαν, αγωνίστηκαν και απόλαυσαν την παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής. Νικητής αναδείχθηκε ο Κ. Στούπακ από τη Λευκορωσία με 7,5 βαθμούς, σε ισοβαθμία με τους Ν. Μόμτσιλ από τη Βουλγαρία και Β. Μπερνάντσκι από την Ουκρανία, που κατέκτησαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα μετά την άρση της ισοβαθμίας. Τριπλή ισοβαθμία υπήρχε και στις γυναίκες, όπου προηγήθηκε η Τζ. Βόρεκ από την Τσεχία με 6 βαθμούς και ακολούθησαν η Τ. Γκαλούνοβα από τη Βουλγαρία και η Μ. Κιου από την Κίνα.

26ο Διεθνές Τουρνουά Καβάλας

Από 28 Ιούλη έως 4 Αυγούστου διεξάχθηκε ένα από τα πιο ισχυρά τουρνουά της χώρας μας στην πόλη της Καβάλας. 298 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους 10 GM και 12 IM, αγωνίστηκαν σε 3 ξεχωριστούς ομίλους, σύμφωνα με τη δυναμικότητά τους. Μετά τον 7ο γύρο στην κορυφή της κατάταξης βρισκόταν ο Κινέζος Κ. Μου και ακολουθούσαν οι Αλ. Μπόρτνικ, Χ. Γκουσάιν, Βλ. Ντομπρόβ, Β. Μπερνάντσκι και Κ. Στούπακ. Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του 19χρονου Στ. Κούρκουλου, ο οποίος έμεινε αήττητος μέχρι τον 6ο γύρο, κερδίζοντας δύο GM και σημειώνοντας ισοπαλία με έναν GM και έναν IM.

13ο Διεθνές Τουρνουά Γαζίου - Ηρακλείου

Κάπως πιο «ήσυχο» από τα υπόλοιπα, το τουρνουά Γαζίου - Ηρακλείου συγκεντρώνει και αυτό με τη σειρά του το ενδιαφέρον ισχυρών παικτών, Ελλήνων και ξένων. 6 GM και 2 IM έδωσαν το «παρών» ανάμεσα σε 93 συμμετέχοντες στον α' όμιλο του τουρνουά από 28 Ιούλη έως 5 Αυγούστου. Μετά τον 6ο γύρο ξεχώριζε ο 18χρονος GM Αν. Κελίρης από την Κύπρο, που πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της χώρας μας και ακολουθούσαν οι Γ. Ζιντσένκο, Μ. Γκεβοργκιάν, Β. Μπορόνικοβ, Αν. Ριτσάγκοβ και Γ. - Αλ. Κουσκούτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ