Κυριακή 6 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να σημάνει συναγερμός για την εργατική τάξη

9 Σεπτέμβρη το συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Στιγμιότυπο από το περυσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Στιγμιότυπο από το περυσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Στις 9 του Σεπτέμβρη, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης, καλεί με ανακοίνωσή της Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση.

«Στα εγκαίνια της ΔΕΘ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να περάσει πιο αποφασιστικά και συναινετικά και την υλοποίηση της 2ης "αξιολόγησης" και την προετοιμασία των νέων μέτρων.

Με επιστολή της προς το ΔΝΤ έδωσε τις διαβεβαιώσεις ότι θα εφαρμόσει παλιά και νέα μέτρα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Με το παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης" στρώνει καθεστώς μόνιμων θυσιών από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Εκθέτει το λαό μας με πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τα πολεμοκάπηλα σχέδια.

Ο λαός οφείλει να μην κοιμάται ήσυχος, να μην εφησυχάζει. Για να αντιστρέψει την κατάσταση προς όφελός του, χρειάζεται να διαχωριστεί από τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων του. Να χαράξει δικό του δρόμο, διεκδικώντας ανάκτηση απωλειών, παλεύοντας για τις σύγχρονες ανάγκες του, η ικανοποίηση των οποίων προϋποθέτει ρήξη και σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Ολοι τώρα στα σωματεία, αποδυνάμωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες και οργάνωση της πάλης για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, διεκδίκηση με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες. Η προοπτική βρίσκεται στους ισχυρούς ταξικούς αγώνες και σε μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία που θα διεκδικήσει ο λαός μας να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, απαλλαγμένος από την ΕΕ και τους καπιταλιστές που τον εκμεταλλεύονται.

Στις 9 του Σεπτέμβρη δίνουμε αγωνιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενόψει της ΔΕΘ. Δεν δίνουμε καμία συναίνεση στα βάρβαρα μέτρα, οργανώνουμε την πάλη για να ακυρωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ

9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στην πλατεία Αριστοτέλους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ