Σάββατο 5 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι χτες αργά το απόγευμα φωτιά στην περιοχή Μυλοπόταμος Κυθήρων. Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση και δεν υπήρχε κίνδυνος για τα σπίτια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Eπιχειρούσαν δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και έξι αεροσκάφη (τέσσερα «Πεζετέλ» και δύο «Καναντέρ»), ενώ αναμενόταν να φτάσουν στα Κύθηρα από την Πελοπόννησο άλλοι δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και πεζοπόρο τμήμα δώδεκα ατόμων. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχέραιναν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν.

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες, ήταν χτες το μεσημέρι η μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Λέσβο, μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έκαψε 2.000 - 2.500 στρέμματα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τα οποία μαζί με ένα ελικόπτερο τύπου «Σινούκ» έλεγξαν τα μέτωπα της φωτιάς, σε συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες σε όλη τη διάρκεια της νύχτας κατάφεραν να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί. Στον τόπο επιχειρούσαν 44 πυροσβέστες με 21 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 64 ατόμων (τα δέκα από την 1η ΕΜΑΚ και τα 30 από τη 2η ΕΜΑΚ), έξι εθελοντές, δύο οχήματα ΟΤΑ και τέσσερα ιδιωτικά βυτιοφόρα. Ηταν μια πολύ δύσκολη νύχτα γι' αυτό το τμήμα του νησιού. Κάποια στιγμή απειλήθηκαν σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν το μέγεθος της φωτιάς.

Σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο ήταν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, την Τρίτη το μεσημέρι, στην περιοχή Αγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Στον τόπο βρίσκονταν 32 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων και όχημα ΟΤΑ.

Επίσης, σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο ήταν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, προχτές το μεσημέρι, στη συμβολή της λεωφόρου Αναβύσσου και της οδού Παναγούλη. Παρέμειναν στο σημείο για την πλήρη κατάσβεσή της δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα, πέντε οχήματα ΟΤΑ και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Ταυτόχρονα, υπό μερικό έλεγχο είχαν τεθεί οι πυρκαγιές στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, στο Ωραίο και το Γεράκι Ηλείας. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε ξερόχορτα στη βόρεια πύλη της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι. Στον τόπο έσπευσαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Αλλη φωτιά έκαιγε στην Κουμάνη Ολυμπίας. Στον τόπο επιχειρούσαν 24 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα.

Εξάλλου, εξιτήριο πήραν χτες από το 251 Νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας οι τρεις πυροσβέστες που είχαν τραυματιστεί ελαφρά στη φωτιά του Λαγονησίου. Πρόκειται για έναν πυρονόμο, έναν πυροσβέστη και έναν πυροσβέστη 5ετούς υποχρέωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ