Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη

Επιμνημόσυνη δέηση εψάλη χτες στη Μητρόπολη της Αθήνας, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, για τα θύματα της επίθεσης στις ΗΠΑ. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, υπουργοί και στελέχη των κομμάτων. Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε ο Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, δήλωσε ότι «η τρομοκρατική βία δεν έχει διέξοδο, οδηγεί μόνο στην καταστροφή και σε μια κοινωνία ανελεύθερη και κλειστή» και «έχουμε χρέος να στραφούμε ενάντια σε τέτοια εξέλιξη». Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και τόνισε ότι «με τη στενή διεθνή συνεργασία θα εντοπίσουμε τους δράστες και τα αίτια πίσω από αυτά τα τραγικά γεγονότα».

Χριστόδουλος: Εκεί οδηγεί η αδικία...

Στο μεταξύ ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, χτες το πρωί από το ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Χολαργό, επισήμανε ότι οι αδικίες που επιφέρουν οι άνθρωποι της εξουσίας είναι κατ' ουσία υπεύθυνες για τα γεγονότα στις ΗΠΑ. «Βλέπετε, είπε, πού οδηγούν τα πράγματα οι ανισότητες και οι αδικίες που επικρατούν στη Γη. Βλέπετε τις τραγικές συνέπειες απονενοημένων διαβημάτων, όπως αυτής της τρομοκρατικής εκδήλωσης στις ΗΠΑ. Ολοι έχουμε φρίξει για το πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος, για το πού μπορούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους οι απανωτές αδικίες που γίνονται και συμβαίνουν πάνω στη Γη». Και πρόσθεσε: «Βεβαίως τα αθώα θύματα αυτής της τραγωδίας δεν έφταιγαν σε τίποτα, πρέπει όμως οι άνθρωποι της ευθύνης και της εξουσίας να σκεφτούν κάποτε, ότι δεν μπορούν να ασυδοτούν και να ασεβούν απέναντι στη δικαιοσύνη του Θεού και των ανθρώπων. Οταν θα υπάρξει δικαιοσύνη, θα υπάρξει και ειρήνη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ