Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
Ανακοινώσεις μαζικών φορέων

Μαζικοί φορείς, συνδικάτα, ομοσπονδίες και πολλοί άλλοι καταδικάζουν με τις ανακοινώσεις τους τη λύπη τους και την αλληλεγγύη τους στον πόνο του αμερικανικού λαού, ενώ παράλληλα θέτουν τον προβληματισμό τους για τις ενδεχόμενες συνέπειες αυτού του πλήγματος.

Αφού καταδικάζει κάθε πράξη τρομοκρατίας, το ΕΚΑ, στην ανακοίνωσή του, εκφράζει την ελπίδα «στα μυαλά των ηγετών να κυριαρχήσει η λογική, η ψυχραιμία και η ευθύνη για να μη χυθεί άδικα και άλλο αίμα αθώων ανθρώπων. Η προσπάθεια για να ανακαλυφθούν όσοι σχεδίασαν και διέταξαν αυτήν την αποτρόπαια πράξη, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αιτία περιορισμού των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του λαού μας».

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας καταδικάζει την «παρανοϊκή πράξη τρομοκρατίας», εκφράζει την οδύνη της για τα θύματα, και κάνει έκκληση προς τους Διεθνείς Οργανισμούς, τη Διεθνή Κοινότητα και τις κυβερνήσεις να επικρατήσει «ψυχραιμία και περισυλλογή, ώστε να μην επιτραπεί η δαιμονοποίηση του φαινομένου και η εκτέλεση τυφλών αντιποίνων που οδηγούν σε κλιμάκωση και ανακύκλωση της βίας» και τονίζει ότι ουσιαστική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν εξαλειφθούν τα αίτια που την προκαλούν. Η ανακοίνωση καταλήγει με την ελπίδα ότι «στο τέλος θα επικρατήσει η κοινή λογική, οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Ειρήνη, ώστε φαινόμενα σαν αυτό και σαν εκείνα που πρόσφατα προηγήθηκαν με χιλιάδες επίσης αθώα θύματα στον Κόλπο, στη Βοσνία, στο Κόσσοβο κλπ, να αποτελέσουν οριστικό παρελθόν».

Την οδύνη και τον αποτροπιασμό όλων των Ελλήνων δημοσιογράφων των εφημερίδων, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης για την τραγωδία του τρομοκρατικού πλήγματος εκφράζει με μήνυμά της προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας την ελπίδα «ότι και στην περίπτωση αυτή το δημοσιογραφικό λειτούργημα θα υπηρετήσει όλες εκείνες τις αξίες που διασφαλίζουν τη ζωή, την ειρήνη, τις ελευθερίες και την ευημερία της ανθρωπότητας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ