Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Ολέθριες οι συνέπειες για την ανθρωπότητα

Η πολιτική του ιμπεριαλισμού γεννά και αναπαράγει πόλεμο, βία και τρομοκρατία, τονίζει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ

«Η ανθρωπότητα ολόκληρη συγκλονίζεται από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν και είχαν αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων πολιτών και το γενικότερο πολεμικό κλίμα που δημιουργούν οι κραυγές και οι ενέργειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ». Αυτά υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Οι σκηνές που παρακολούθησε η ανθρωπότητα, τονίζεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, από τα τηλεοπτικά μέσα, αποτελούν μια δραματική επανάληψη των εικόνων και των γεγονότων που σημαδεύουν την τελευταία δεκαετία, από τον Πόλεμο του Κόλπου μέχρι τους βομβαρδισμούς του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας. Συνθέτουν το φρικαλέο τοπίο που δημιουργεί για την ανθρωπότητα η προσωρινή κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και οι προσπάθειες εδραίωσης της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η ΕΕΔΥΕ, το φιλειρηνικό κίνημα, επισημαίνεται σ' άλλο σημείο, εκφράζει την πιο βαθιά θλίψη για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων που προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων, που είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που γεννά και αναπαράγει τον πόλεμο, τη βία και την τρομοκρατία.

Η καταδίκη τέτοιων ενεργειών από όλους όσοι αγωνίζονται για ειρήνη, φιλειρηνικό και δίκαιο κόσμο δεν μπορεί και δεν πρόκειται να δώσει άφεση αμαρτιών και άλλοθι στην πολιτική των ιμπεριαλιστών και ιδιαίτερα των αμερικανικών κυβερνήσεων που με τον τρόμο και τη βία επιχειρούν να υποδουλώσουν την ανθρωπότητα.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν, υπογραμμίζεται αμέσως μετά, με το πολεμικό διάγγελμα του Προέδρου των ΗΠΑ, την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ και τις γενικότερες πολεμικές προετοιμασίες δείχνουν πως προετοιμάζεται η εφαρμογή ενός γενικευμένου σχεδίου επίθεσης εναντίον χωρών και λαών με το "πρόσχημα" την πάταξη της τρομοκρατίας.

Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την ανθρωπότητα. Λαοί ολόκληροι όπως και στο παρελθόν μπαίνουν στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού. Η εκ προτέρων συμφωνία της κυβέρνησης και η ευθυγράμμισή της με τα επιθετικά σχέδια δημιουργεί κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε ένα φονικό κυκλώνα επιθέσεων που προγραμματίζουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ «καλεί τον ελληνικό λαό σε ετοιμότητα, εγρήγορση και κινητοποίηση για να αντισταθεί και να ματαιώσει τα νέα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Να αντισταθεί και να βάλει φραγμό σε εκείνους που αξιοποιούν τέτοια θλιβερά γεγονότα για να επιβάλουν με τη δύναμη των όπλων την κυριαρχία τους.

Απέναντι στις κραυγές του θανάτου, που εκπέμπουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οι λαοί πρέπει να ορθώσουν ένα παγκόσμιο κίνημα που θα αγωνίζεται για την ειρήνη και την ανατροπή της βαρβαρότητας του ιμπεριαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ