Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το Ιράν διαμαρτυρήθηκε στην Κοινή Επιτροπή της Διεθνούς Συμφωνίας για το Ιρανικό Πυρηνικό Πρόγραμμα, με αφορμή τις κυρώσεις που επέβαλαν σε βάρος του οι ΗΠΑ τον Ιούλη, υποστηρίζοντας πως παραβιάζουν τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Αυτό δήλωσε χτες ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Αλί Λαριτζανί.

ΡΙΑΝΤ.-- Ο Σαουδάραβας διάδοχος στο θρόνο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία νέου μεγάλου πολυτελούς τουριστικού θερέτρου, που θα αξιοποιήσει νησίδες και παράκτιες περιοχές της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα, δημιουργώντας, όπως είπε, «ημιαυτόνομο τουριστικό προορισμό ελεύθερο από βίζα».

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ινδικά στρατεύματα στο υπό ινδική κατοχή Κασμίρ σκότωσαν χτες ηγετικό στέλεχος αυτονομιστών της οργάνωσης «Lashkar-e-Taiba» (LeT), που θέλει την απόσχιση της περιοχής και την ένωσή της με το Πακιστάν. Στη συνέχεια σημειώθηκαν ένοπλες συγκρούσεις Ινδών στρατιωτών με αμάχους στο Κασμίρ, που οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον ενός αμάχου. Το ίδιο 24ωρο, νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Ν. Δελχί, αποκαλύπτει αύξηση τουλάχιστον 6,8% στα ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ Ινδών αγροτών τα τελευταία χρόνια, λόγω μεγάλων χρεών που προκαλούν οι ελλείψεις υποδομών σε αντιπλημμυρικά έργα ή άρδευση, αλλά και οι κλιματικές αλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ