Σάββατο 29 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρόταση ψηφίσματος για την Ηριάννα

Πρόταση ψηφίσματος για την Ηριάννα Β. Λ. κατέθεσε στο προχτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η «Λαϊκή Συσπείρωση», με το οποίο καταγγέλλει την άδικη δικαστική απόφαση σε βάρος της αλλά και τη γενικότερη αντιπαράθεση κυβέρνησης - Δικαιοσύνης, η οποία γίνεται υποκριτικά, στο έδαφος ενός αντιλαϊκού, αντιδραστικού νομοθετικού οικοδομήματος.

Αναλυτικά το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει ως εξής: «Η απόφαση της αστικής Δικαιοσύνης να απορρίψει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας Β. Λ., που καταδικάστηκε σε κάθειρξη χωρίς σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία, είναι επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες και απέναντι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι σοβαρές, αφού όχι μόνο διατηρεί άθικτο όλο το αυταρχικό - κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο αποτελεί το έδαφος για την έκδοση απαράδεκτων δικαστικών αποφάσεων, αλλά επιπλέον το "εκσυγχρονίζει", προσαρμόζοντάς το στις αντιδραστικές ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Οι αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης απέναντι στη δικαστική απόφαση είναι υποκριτικές και αποπροσανατολιστικές, διότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αγγίζει το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, μέρος του οποίου είναι και ο λεγόμενος αντιτρομοκρατικός νόμος, αλλά και έμπρακτα στηρίζει τη "θεωρία των δύο άκρων".

Από την άλλη, η ενδοαστική θεσμική διαπάλη μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας διαλύει την αυταπάτη περί διάκρισης και ανεξαρτησίας των εξουσιών.

Καταγγέλλουμε την άδικη δικαστική απόφαση αλλά και τη γενικότερη αντιπαράθεση κυβέρνησης - Δικαιοσύνης, η οποία γίνεται υποκριτικά, στο έδαφος ενός αντιλαϊκού, αντιδραστικού νομοθετικού οικοδομήματος».

Το Σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα της διοίκησης της Περιφέρειας, με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη στον αγώνα της Ηριάννας για την αποφυλάκισή της, αφήνοντας στο απυρόβλητο το αυταρχικό - κατασταλτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο «πατάει» η πρόσφατη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας να συνεχιστεί η άδικη φυλάκισή της. Ενα πλαίσιο το οποίο «ισχύει από τις προηγούμενες ακόμα κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και το οποίο όχι μόνο διατηρείται άθικτο από τη σημερινή κυβέρνηση, στο όνομα της αντιμετώπισης της λεγόμενης τρομοκρατίας, στην ουσία δηλαδή για την καταστολή των αγώνων του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που τυλίγει ανθρώπους σε μια "κόλλα χαρτί" και αποτελεί τη βάση τέτοιων απαράδεκτων δικαστικών αποφάσεων, αλλά και το εμπλουτίζει συνεχώς, στο πλαίσιο της προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας στις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ», όπως σημείωσε η Χρ. Αγγελονίδη, τοποθετούμενη στο Συμβούλιο εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η ίδια χαρακτήρισε εξίσου υποκριτική την «ευαισθησία» της ΝΔ, «που δήθεν κόπτεται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι την παραβιάζει με τις παρεμβάσεις της, ενώ και η ίδια χρησιμοποιούσε όμοιες μεθόδους όταν ήταν κυβέρνηση». Στην πραγματικότητα, κατέληξε η σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έχουμε να κάνουμε με μια αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αποπροσανατολιστική, στο ίδιο τσουβάλι με όλους τους καβγάδες ανάμεσά τους, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύγκλιση στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, αντανακλά και μια διαπάλη που συνδέεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ δίνει τη δυνατότητα από τη μία στον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται ως «θύμα» κάποιων «κέντρων», ρίχνοντας αλλού τις ευθύνες για τη βάρβαρη πολιτική του, και από την άλλη στη ΝΔ να εμφανίζεται ως πολέμια «αντιδημοκρατικών» πρακτικών...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ