Παρασκευή 28 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Αλληλεγγύη στους τεχνικούς του STAR CHANNEL

Την εργοδοσία του STAR CHANNEL για τις απολύσεις 21 τεχνικών εξωτερικών συνεργείων (ουσιαστικά όλων) του καναλιού, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και απευθύνοντας κάλεσμα έμπρακτης στήριξης του αγώνα τους.

Υπογραμμίζοντας ότι και οι απολύσεις αυτές δείχνουν πως οι καπιταλιστές μπροστά στην προάσπιση των κερδών τους δεν νοιάζονται για τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ τονίζει τις ευθύνες των κυβερνήσεων που διαμορφώνουν το νομοθετικό πλαίσιο για την ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων, ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων.

Ειδικά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ αναδεικνύει την τεράστια ευθύνη που έχει«για τη ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνει στο χώρο των ΜΜΕ και ιδιαίτερα στο τηλεοπτικό τοπίο, αφού με το νομοσχέδιο που συζητιέται στη Βουλή, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών, ανοίγοντας δρόμους για νέα πεδία κερδοφορίας», με «τη δυνατότητα που δίνει να συγκεντρώνονται επιχειρηματικές δραστηριότητες πολλών διαφορετικών κλάδων με ενοποιητικό στοιχείο την επικοινωνία κάθε μορφής, από την ενημέρωση και τις τηλεπικοινωνίες μέχρι τον κινηματογράφο. Και ταυτόχρονα με την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού (ταινίες, ντοκιμαντέρ, μουσικές παραγωγές κ.λπ.). Αυτά δίνουν τη δυνατότητα για συνεργασίες - συγχωνεύσεις επιχειρηματικών ομίλων, διευκολύνουν τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση στο χώρο των ΜΜΕ. Και είναι το πρώτο μεγάλο βήμα στην αγορά του κλάδου της επικοινωνίας, που θα ωθήσει σε απολύσεις εργαζομένων, άρα αύξηση της ανεργίας, εντατικοποίηση της δουλειάς, καθολική εφαρμογή εργασιακών σχέσεων - λάστιχο, μισθούς πείνας κ.λπ.».

«Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται και οι απολύσεις στο STAR CHANNEL», τονίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, «αφού μπορούν οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να συνεργάζονται στα εξωτερικά ρεπορτάζ, επομένως με ένα συνεργείο να ωφελούνται περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί, με λιγότερους εργαζόμενους. Οι τεχνικοί του STAR CHANNEL είναι οι πρώτοι, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι οι μόνοι που θα πληρώσουν το μάρμαρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτή η "μπάλα" θα πάρει αμπάριζα και εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων, δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους κ.λπ.».

Απάντηση σε αυτήν την κατάσταση, καταλήγει η ανακοίνωση, μπορεί να δώσει η οργάνωση της πάλης «από τα κάτω» και η κλιμάκωση των αγώνων, την οποία το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ δεσμεύεται να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ