Πέμπτη 27 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Κατέθεσε χτες ο Αδ. Γεωργιάδης

Σκηνικό αντιπαράθεσης με επικάλυψη σκανδαλολογίας έστησαν για μία ακόμα φορά χτες ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας το διάστημα 1997 - 2014, βγάζοντας από το κάδρο το πραγματικό σκάνδαλο που είναι η αντιλαϊκή πολιτική, η οποία μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα, ανοίγοντας πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος της ζωής του λαού.

Αφορμή για το νέο γύρο κοκορομαχιών και «υψηλών τόνων» έδωσε η κατάθεση του βουλευτή και αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη, ως πρώην υπουργού Υγείας της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο ιδιωτικοποίησης του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ καβγάδισαν έντονα ανταλλάσσοντας βαρείς χαρακτηρισμούς για το αν είχε δικαίωμα ο πρ. υπουργός να παραιτήσει από τη διοίκηση του «Ερ. Ντυνάν τον πρόεδρο Α. Μαρτίνη, ή να πωλήσει το «Ερ. Ντυνάν», για να απαντήσει ότι «δεν έπραξα τίποτε διαφορετικό από αυτό που έκανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης στην υπόθεση "Μαρινόπουλος"» κ.ο.κ, ενώ ένταση της αντιπαράθεσης προκάλεσε και η επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή ο Ανδρ. Λοβέρδος λέγοντας λίγο - πολύ ότι η απόφασή της είναι ειλημμένη κ.ά.

Την ίδια στιγμή, ουδόλως απασχόλησε τους βουλευτές των αστικών κομμάτων ότι ο μάρτυρας υποστήριξε τη λειτουργία του νοσοκομείου ως ΝΠΙΔ και με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, την ιδιωτικοποίησή του, αλλά και το ότι το «Ντυνάν», όπως ανέφερε, «θα μπορούσε να εκμισθώνει, να πωλεί» υπηρεσίες, ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετική» την τροπολογία του προκατόχου του Ανδρ. Λοβέρδου, με την οποία άνοιξε το δρόμο της ιδιωτικοποίησης. Πρόσθεσε δε ότι με τον πλειστηριασμό του νοσοκομείου «έσωσε» τις θέσεις εργασίας!


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org