Πέμπτη 27 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Καλά κρατούν» οι εργολάβοι και η εκμετάλλευση των εργαζομένων στην καθαριότητα

Κινητοποίηση από τις ταξικές δυνάμεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στο Δαφνί, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 24/7 η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» του νοσοκομείου και δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενάντια στην ασυδοσία και την τρομοκρατία των εργολάβων που έχουν αναλάβει την καθαριότητα και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι εργολάβοι από τα συνεργεία καθαριότητας φεύγουν. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Στο νοσοκομείο μας σήμερα οι 160 καθαρίστριες όχι μόνο είναι απλήρωτες (σ.σ. τους χρωστάνε δύο μισθούς και τα επιδόματα άδειας, φετινό και περσινό) αλλά τους ζητούν να επιστρέψουν και ποσό που κατατέθηκε στο λογαριασμό τους, λέγοντας ότι πρόκειται για λογιστικό λάθος. Η ξετσιπωσιά δεν έχει όριο, απέναντι σε εργαζόμενες που παίρνουν 300 ευρώ το μήνα και δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες. Τις υποχρεώνουν να υπογράφουν λευκά χαρτιά και συμβάσεις που δεν τις αφήνουν να διαβάσουν και όπου κανείς δεν ξέρει ούτε καν πόσα χρήματα πληρώνεται. Οι εργολάβοι καλά κρατούν και η κοροϊδία συνεχίζεται», σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση».

Οπως σημειώνουν μάλιστα οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν παρέμβαση «και διώξαμε το λογιστή (μπράβο) που μπήκε στο νοσοκομείο μας και τις πήγαινε χεράκι - χεράκι στο ΑΤΜ για να πάρουν τη διαφορά των χρημάτων».

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναλάβει τις ευθύνες της. Η Ολγα Σιάντου, στέλεχος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κατήγγειλε την τρομοκρατία που ασκούν οι εργολάβοι, την κλοπή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, ανέδειξε το γεγονός ότι η κυβέρνηση προωθεί τις υπεργολαβίες ανά υγειονομική περιφέρεια.

«Απαιτούμε μόνιμη δουλειά για όλους, καταβολή όλων των χρημάτων που οφείλονται στους εργαζόμενους και ανάληψη ευθύνης από τη διοίκηση για τον έλεγχο των συμβάσεων των καθαριστριών. Εμπρακτα σπάμε την τρομοκρατία που ασκείται εκ μέρους των εργολάβων με την ανοχή των διοικήσεων και καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου και τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά να λάβουν ενεργό θέση. Επίσης, απευθυνόμαστε στην πλειοψηφία του Σωματείου και απαιτούμε την ένταξη των καθαριστριών στη δύναμη του συνδικάτου. Ενα πρέπει να είναι το κύριο ζήτημά μας: Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στους χώρους μας, σταθερή δουλειά, μόνιμη για όλους, προσλήψεις προσωπικού σε όλους τους κλάδους», σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org