Τετάρτη 26 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα

Μάχη με τις φλόγες στο όρος Παντοκράτορας, στην περιοχή Λούτσες - Περίθεια, στην Κέρκυρα, δίνουν, από τη Δευτέρα το μεσημέρι, οι πυροσβέστες. Η πυρκαγιά που ξέσπασε έχει τυλίξει στις φλόγες δασικές εκτάσεις στις απόκρημνες βουνοπλαγιές του όρους, όπου επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη.

Η φωτιά, που κινούνταν στην κορυφογραμμή του Παντοκράτορα και στις κρημνώδεις βουνοπλαγιές του, βρισκόταν σε εξέλιξη και είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων.

Στην προσπάθεια περιορισμού της πύρινης λαίλαπας, που στο πέρασμά της είχε κάψει εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης, συμμετείχαν η πυροσβεστική δύναμη του νησιού και πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνέδραμαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Πεζετέλ» και τρία τύπου «Καναντέρ».

Στην πυροσβεστική δύναμη είχαν προστεθεί οι υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Κέρκυρας, αλλά και δυνάμεις από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Προχτές το απόγευμα, τα ορεινά χωριά Λούτσες και Περίθεια έμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα, ωστόσο δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές. Πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη και στον Μανταμάδο Λέσβου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ