Τετάρτη 26 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καλεί στη συγκέντρωση για τα 72 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Την Τρίτη 8 Αυγούστου, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ για τα 72 χρόνια από το έγκλημα της ρίψης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις και στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στη συγκέντρωση καλεί και η ΟΓΕ με σύνθημα: «Οχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!». Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών σε μαζική συμμετοχή επισημαίνοντας ότι «Οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και για τον ελληνικό λαό και απαιτούν επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων είναι μεγάλες δεδομένου ότι εμπλέκουν το λαό μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ, όπως φάνηκε και από τη συμμετοχή της και τη συμφωνία της στις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (Μάης 2017)».

«Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς όταν η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι, όταν ο λαός μας μαστίζεται από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που την ίδια στιγμή δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ.

Μαζικά, μαχητικά βροντοφωνάζουμε:

-- Οχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

-- Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να επιστρέψουν όλα τα στρατευμένα παιδιά από τις ΝΑΤΟικές αποστολές.

-- Να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

-- Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

Τιμάμε τα θύματα του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις ενώσεις του, για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ