Παρασκευή 21 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στις τηλεπικοινωνίες στην Πορτογαλία

Τα Συνδικάτα Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής από την Ελλάδα, μέλη του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ (ΣΕΤΗΠ Aττικής, ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, «Forthnet» - ΝΕΤΜΕΝΤ, «360 Connect», ΣΕΤTΑ Αττικής), με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες Πορτογαλίας (PT) και την απεργία τους στις 21 Ιούλη.

Οπως σημειώνουν στην ανακοίνωση: «Οι συνάδελφοι στις Τηλεπικοινωνίες Πορτογαλίας απεργούν ενάντια στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η εταιρεία μετά την ιδιωτικοποίησή της. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζει τη μεταφορά εκατοντάδων εργαζομένων σε θυγατρικές εταιρείες, με χτύπημα των εργασιακών, συνδικαλιστικών και μισθολογικών τους δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις. Είναι ένα έργο που ζήσαμε και στην Ελλάδα, με την "απελευθέρωση" των τηλεπικοινωνιών και την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν δικαίωμα σε φτηνές, ποιοτικές επικοινωνίες. Κάτι που δεν μπορούν να παρέχουν οι πολυεθνικές, οι οποίες σε ό,τι απόφαση και αν παίρνουν, είτε για τις εργασιακές συνθήκες είτε για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, έχουν γνώμονα το κέρδος τους, τον μεταξύ τους ανταγωνισμό.Αυτό έχει ως θύματα και το λαό, αλλά και τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Απέναντι στην επίθεση ΕΕ - κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων, οι εργαζόμενοι των τηλεπικοινωνιών έχουμε μόνο δρόμο το συντονισμό και τον κοινό αγώνα. Βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν η πρώτη Συνάντηση Συνδικάτων της Ευρώπης στις Τηλεπικοινωνίες, την Πληροφορική και τα Τηλεφωνικά Κέντρα το 2015».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ