Παρασκευή 21 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ανασκουμπώνονται» οι Γάλλοι

«Είμαι εδώ για να προασπίσω τα γαλλικά συμφέροντα και τα ευρωπαϊκά», είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, φτάνοντας στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την πορεία υλοποίησης των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων. Σε εκείνη την επίσκεψη, είχε περισσέψει το ενδιαφέρον για την ενίσχυση της ελληνικής «ανταγωνιστικότητας» και είχε επανέλθει στο προσκήνιο η συμφωνία «στρατηγικής εταιρικής σχέσης» που οι δύο χώρες υπέγραψαν τον Οκτώβρη του 2015.

Για να μη χάνεται λοιπόν χρόνος, η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα ενημέρωσε χτες, με δελτίο Τύπου, ότι το Νοέμβρη θα διοργανωθεί ξανά φόρουμ του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας MAZINΩΦ και καλεί σε υποβολή αιτήσεων «καινοτόμων ιδεών» για τομείς όπως Ενέργεια, Τουρισμός, Ναυτιλία κ.τ.λ. Δηλαδή, πρόκειται για τομείς στην ανάπτυξη των οποίων εκτιμάται ότι η γεωγραφική θέση της Ελλάδας προσφέρει αυξημένες «προοπτικές». Οπως εξηγείται στην πρόσκληση, γαλλικές εταιρείες είναι έτοιμες να «υιοθετήσουν» καινοτόμες ιδέες ακόμα και στο πρόωρο στάδιό τους.

Το στοχευμένο ενδιαφέρον του γαλλικού κεφαλαίου για τη χώρα και όλη τη γειτονιά μας αναπτύσσεται σταθερά. Ταυτόχρονα με ευρύτερους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που ξετυλίγονται σε πολλά επίπεδα και με πολλές προεκτάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ