Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΣ;
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΛΙΜΑ για νέες επιθέσεις

Κλίμα πολεμικής τρομοκρατίας σκορπίζουν οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε χτεσινή του σύντομη δήλωση ο Αμερικάνος Πρόεδρος είπε με νόημα: «Η Αμερική θα οδηγήσει τον κόσμο σε νίκη κατά της τρομοκρατίας. Αυτός είναι ο πρώτος πόλεμος του 21ου αιώνα»!

Με την ενεργοποίηση για πρώτη φορά του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ που προβλέπει χρήση ένοπλης βίας κατά παντός «εχθρού», εκτός της ουσιαστικά εν λευκώ παράδοσης της δυνατότητας στις ΗΠΑ να κτυπήσουν, όπου πιστεύουν πως απειλούνται ή ακόμα καλύτερα όπου τις συμφέρει, έχουν όλοι αποδυθεί σε μια προσπάθεια προετοιμασίας της κοινής γνώμης παγκοσμίως να αποδεχτεί καινούρια ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Το Κογκρέσο ενέκρινε χτες το ποσό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης των ΗΠΑ. Σε ένα τέτοιο κλίμα, υπάρχει έντονη φημολογία για ενεργοποίηση του νόμου «περί εξουσιών πολέμου» στον Αμερικάνο Πρόεδρο. Σε ανακοίνωση τού ΚΚ ΗΠΑ τονίζεται: «Αυτή η στιγμή επιβάλλει ηρεμία όχι υστερία, πρωτοβουλίες για ειρήνη όχι για πόλεμο, δημοκρατία όχι καταπίεση»


Γρηγοριάδης Κώστας


ΣΕΛ.  6   -   10

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ