Τετάρτη 19 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ανετη επικράτηση της Εθνικής πόλο γυναικών

Associated Press

Η συγκέντρωση των παικτριών της Εθνικής μας ομάδας πόλο των γυναικών ήταν το «κλειδί» της χτεσινής άνετης επικράτησης με 19-5 επί του αντίστοιχου συγκροτήματος του Καζακστάν. Με πολύ καλή άμυνα και εύστοχες επιθέσεις, οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση πήραν το προβάδισμα από το ξεκίνημα του αγώνα, καθώς σκόραραν στις τέσσερις από τις πέντε πρώτες επιθέσεις.

Η εμφάνιση της Εθνικής συνεχίστηκε έτσι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και παρά τις 10 αποβολές που δόθηκαν ενάντια στις Ελληνίδες παίκτριες, μόνο μία φορά κατάφεραν οι αντίπαλές τους να σκοράρουν. Η διαφορά αυξανόταν, με το τρίτο οκτάλεπτο να τελειώνει με σκορ 13-3.

Ο σημαντικότερος αγώνας για την Εθνική είναι πλέον ο σημερινός (11.50 ώρα Ελλάδας) απέναντι στην Αυστραλία, που θα κρίνει αν θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση ή ακόμα και την πρωτιά στον 4ο όμιλο.

Τα οκτάλεπτα: 5-0, 4-2, 4-1, 6-2

Ελλάδα: Κούβδου, Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη 4, Χυδηριώτη 1, Κώτσια 1, Μανωλιουδάκη 3, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 1, Διαμαντοπούλου Χ.

Καζακστάν: Ζαρκιμπάγεβα, Ράιτερ, Ακιλμπάγεβα 3, Τούροβα, Ζακίροβα, Ρόγκα, Νοβίκοβα, Σάιτσου, Γιερέμινα, Μιρζαμπέκοβα 1, Μίρσινα 1, Μουσάροβα, Αλιμπάγεβα.

Νίκη και για τους άνδρες επί της Ισπανίας

Στους άνδρες, η Εθνική μας ομάδα πήρε τη νίκη με 8-7 επί της Ισπανίας, στην πρεμιέρα της για τον 3ο όμιλο. Η επικράτηση ήρθε δύσκολα, καθώς χρειάστηκε το τέρμα του Δερβίση στο 7-7, παρά το γεγονός πως η Εθνική μας είχε το προβάδισμα με 7-4, με την έναρξη του τελευταίου οκταλέπτου.

Σήμερα, την ίδια ώρα με την Εθνική γυναικών, θα αγωνιστεί και αυτή των ανδρών με αντίπαλο τη Νότιο Αφρική.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 1-1, 3-2.

Ελλάδα: Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Δελακάς 1, Δερβίσης 1, Φουντούλης 2, Καπότσης 1, Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Μουρίκης, Ποντικέας, Κολόμβος, Γούνας 1, Zερδεβάς, Βλαχόπουλος 2.

Ισπανία: Λόπεζ Πινέδο, Μουναρίθ, Γκρανάδος 1, Ντελ Τόρο 1, Μπούστος, Μιγκέλ, Μπαρόζο 1, Εσπανιόλ, Ταχούλ 1, Φερνάντεζ, Μάλιαρακ 2, Γκουτιέρεζ 1.

Στην 9η θέση οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης

Την 9η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος συγχρονισμένης κολύμβησης κατέκτησαν οι Ελληνίδες αθλήτριες.

Με εμφάνιση καλύτερη από τον προκριματικό γύρο, οι Ιφιγένεια Δίπλα, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Σοφία Μαλκογεώργου, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Εβελίνα Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Αννα - Μαρία Ταξοπούλου και Αθανασία Τσόλα παρουσίασαν το πρόγραμμά τους και τελικά βαθμολογήθηκαν με 83,911 βαθμούς, που τους έδωσαν την 9η θέση. Πρώτη ήταν η Ρωσία με 96,0109 βαθμούς, πίσω της η Κίνα (94,2165) και τρίτη η Ιαπωνία με 93,1590 β.

Αργά χτες το βράδυ, στη «μάχη» ρίχνονταν η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου στον προκριματικό του ελεύθερου προγράμματος του ντουέτου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ