Τετάρτη 19 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεχωριστές συναυλίες στην Πάτρα

Με δύο ξεχωριστές συναυλίες, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιούλη, στο Αίθριο του παλιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το World Music Festival φιλοδοξεί να αφήσει και φέτος το δικό του ξεχωριστό και ιδιαίτερο στίγμα στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας. Την Παρασκευή 21 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., η αυλαία ανοίγει με τη συναυλία των Modal 4, οι οποίοι επιχειρούν να συνδέσουν το μελωδικό λόγο των μουσικών παραδόσεων της Ανατολικής Μεσογείου με μια αρμονική - συγχορδία πρακτική. Πρόκειται για μια συναυλία που χαρακτηριστικό της στοιχείο είναι το ευρύ φάσμα διαφορετικών μουσικών παραδόσεων, από την κλασική αρμονία, τη jazz, τους λαϊκούς δρόμους του ρεμπέτικου μέχρι τη βυζαντινή μουσική παράδοση.

Στη συγκεκριμένη μουσική σύμπραξη, τους παραπάνω ρόλους διαδραματίζουν ο Ευγένιος Βούλγαρης παίζοντας yayli tanbur, ένα από τα κατ' εξοχήν αντιπροσωπευτικά όργανα της κωνσταντινουπολίτικης μουσικής παράδοσης, ο Θάνος Γκουντάνος, παίζοντας άταστη κιθάρα, ο Παύλος Σπυρόπουλος στο κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Τασούδης στα τύμπανα.

Τη δεύτερη μέρα, ανταμώνουν τρεις από τους σημαντικότερους Ελληνες μουσικούς, Χάικ Γιατζιτζιάν (ούτι, τραγούδι), Γιώτης Κιουρτζόγλου (ηλεκτρονικό μπάσο) και ο Βαγγέλης Καρίπης (τύμπανα, κρουστά), συμπράττουν επί σκηνής ως τρίο και αναμένεται να μας καταπλήξουν για μια ακόμη φορά. Ο καθένας θεωρείται κορυφαίος στο είδος του, με διεθνή αναγνώριση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ