Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Πτώση αεροσκάφους με 19 νεκρούς

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-

Μικρό αεροσκάφος που μετέφερε 17 Αμερικανούς τουρίστες κι είχε δύο Μεξικανούς πιλότους κατέπεσε στη νότια πολιτεία Γιουκατάν του Μεξικού, παρασέρνοντας στο θάνατο όλους τους επιβαίνοντες την Τετάρτη, μεταδίδει το πρακτορείο «Ρόιτερ» και το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Η πτώση του αεροσκάφους ήταν σχεδόν κάθετη, δήλωσε ο αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Μεξικού, Αδουάρδο Αλφάρο, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυράς της. «Το είδα να πέφτει με δραματικό τρόπο... το αεροπλάνο βούτηξε σχεδόν κάθετα, εξερράγη και διαλύθηκε μέσα σε φλόγες», είπε στο πρακτορείο. Εκπρόσωπος της εταιρίας τσάρτερ «Aeroferinco» στην οποία ανήκε το δικινητήριο αεροσκάφος επιβεβαίωσε την πτώση και το θάνατο των 19.

Το «Televisa», μια μεξικανική ειδησεογραφική υπηρεσία, μετέδωσε ότι οι Αμερικανοί τουρίστες ήταν 16 και ο ένας από τους νεκρούς ήταν Μεξικανός ξεναγός.

Ο επιθεωρητής του αεροδρομίου Τσίτσεν Ιτζα Πέδρο Γκόμεζ ντε λα Ρόζα, είπε ότι οι αιτίες της πτώσης «ερευνώνται». Το υπουργείο Μεταφορών του Μεξικού ανακοίνωσε πάντως ότι δε βρήκε στοιχεία που να καταδεικνύουν κάποια «ύποπτη» ενέργεια. Τα στοιχεία των επιβατών του αεροσκάφους, που πραγματοποιούσε πτήσεις πάνω από τις πόλεις των Μάγια, δεν έγιναν γνωστά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ