Κυριακή 16 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
Τα περιεχόμενα του τεύχους

Οσον αφορά το περιεχόμενο του τεύχους, στην ενότητα «100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση» περιλαμβάνεται η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ και το άρθρο του ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, με τίτλο «Η σημασία της Οκτωβριανής Επανάστασης στην εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Το κείμενο με τίτλο: «Για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις» παρουσιάζει την κατάσταση και τις προκλήσεις της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας στη σημερινή συγκυρία.

Στην ενότητα «Ιδεολογία - Πολιτική» περιλαμβάνεται το κείμενο με τίτλο «Νέες περιπέτειες του "Κεφαλαίου" στην Ελλάδα». Σε αυτό ανοίγονται - με αφορμή συνέδρια οπορτουνιστικών φορέων που διοργανώθηκαν για τα 150 χρόνια από την έκδοση του 1ου τόμου του «Κεφαλαίου» - μια σειρά ζητήματα που συνδέονται με την έκδοση, μετάφραση και ερμηνεία του πιο σημαντικού έργου του Καρλ Μαρξ.

Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνεται και το τρίτο μέρος της σειράς άρθρων με τίτλο: «Σχετικά με το λαϊκό κίνημα στο Βυζάντιο», το οποίο πραγματεύεται την περίοδο 602 - 1042.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org