Σάββατο 15 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Στο Βατούμι για ανάδειξη σε κόμβο

Τον στόχο της εγχώριας αστικής τάξης για ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο, προς γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, εξυπηρετεί η παρουσία του αν. υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στο 14ο Διεθνές Συνέδριο στο Βατούμι με θέμα την Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Ασφάλεια.

Μιλώντας, άλλωστε, σε πάνελ στο οποίο συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας και ο υπουργός Ενέργειας της Γεωργίας, ο Γ. Κατρούγκαλος ανέδειξε «τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και τη σημασία της Ενέργειας ως παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας». Στο πλαίσιο αυτό συνεχάρη την Γεωργία για την πρόσφατη προσχώρησή της στην Ενεργειακή Κοινότητα της ΕΕ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας».

Παράλληλα, ο αν. υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Επικρατείας για Ευρωπαϊκά Θέματα, και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο οποίος είναι συμπρόεδρος της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Γεωργίας που συνεδρίασε στο τέλος του Μάη στην Αθήνα.

Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκε, όπως λέγεται από το ΥΠΕΞ, «συγκεκριμένος προγραμματισμός για την προώθηση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων στους τομείς Εμπορίου, Ενέργειας, Τουρισμού, Γεωργίας και Μεταφορών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ