Παρασκευή 14 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης!

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τον εγκλωβισμό χιλιάδων εργαζομένων μεταξύ απληρωσιάς και ανεργίας, λόγω της αντεργατικής νομοθεσίας, αναδεικνύει το ΠΑΜΕ

Ο άδικος χαμός της 42χρονης εργαζόμενης στην «Καρυπίδης» αναδεικνύει το αδιέξοδο για χιλιάδες εργαζόμενους, εξαιτίας της αντεργατικής νομοθεσίας που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση

MotionTeam

Ο άδικος χαμός της 42χρονης εργαζόμενης στην «Καρυπίδης» αναδεικνύει το αδιέξοδο για χιλιάδες εργαζόμενους, εξαιτίας της αντεργατικής νομοθεσίας που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί, με τις δηλώσεις της για τον τραγικό χαμό της 42χρονης εργαζόμενης στην «Καρυπίδης», να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της απέναντι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, προσθέτοντας ότι «ο άδικος θάνατος της συναδέλφου μας φανέρωσε την υποκρισία όλων όσων σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν τους εργαζόμενους στον "Καρυπίδη" και τις δυσκολίες τους».

Οπως υπογραμμίζει, χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται παγιδευμένοι ανάμεσα στην απλήρωτη εργασία και την ανεργία, λόγω των αντεργατικών νόμων:«Εργαζόμενοι με πολλά χρόνια εργασίας στην πλάτη παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, μόνο και μόνο για να μην απεμπολήσουν το δικαίωμά τους στην αποζημίωση, στα δεδουλευμένα τους. Αναγκάζονται να ζουν με ένα κουτσουρεμένο επίδομα επίσχεσης, που βγαίνει ύστερα από χίλια ζόρια, αγωνίζονται για έκτακτες ενισχύσεις που δεν καλύπτουν ούτε τα βασικά τους έξοδα».

Ειδικότερα για την περίπτωση των 1.400 εργαζομένων της «ΑΦΟΙ Καρυπίδη», η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ τονίζει πως «συνεχίζουν να στερούνται καθημερινά τα απαραίτητα, βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς παραμένουν απλήρωτοι πάνω από 18 μήνες. Πάνω σε αυτό το έδαφος, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης αναγκάζονται να τρέχουν σαν τις άδικες κατάρες, προκειμένου να προστατεύσουν τη δουλειά τους και τη ζωή τους, κυνηγώντας την εργοδοσία άλλων διάδοχων επιχειρηματικών ομίλων που επιχειρούν σχεδόν καθημερινά να ανοίγουν καταστήματα σε αρκετές πόλεις και συνοικίες», πετώντας τους εργαζόμενους της «Καρυπίδης» στην ανεργία.

Οπως καταγγέλλει μάλιστα το ΠΑΜΕ, «στο προ ημερών αίτημα του Πανελλαδικού Σωματείου εργαζόμενων του "Καρυπίδη" προς το υπουργείο Εργασίας για τριμερή συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και των διαδόχων - επιχειρηματικών ομίλων που προσπερνούν αποφάσεις και νόμους, προχωρώντας σε άνοιγμα καταστημάτων χωρίς τους εργαζόμενους του "Καρυπίδη", η απάντηση που δόθηκε από την κυβέρνηση ήταν απαράδεκτη, καθώς κρύφτηκε πίσω από το ρόλο της Επιθεώρησης Εργασίας, κάνοντας για πολλοστή φορά μπαλάκι τους εργαζόμενους».

Καταγγέλλεται, επίσης, το γεγονός ότι η κυβέρνηση έστειλε αστυνομικές δυνάμεις «απέναντι στους εργαζόμενους της επιχείρησης που σήμερα με ψεύτικα δάκρυα δήθεν υπερασπίζεται, προκειμένου να διευκολύνουν την εργοδοσία της "Market in" να αφαιρέσει εξοπλισμό και εμπορεύματα από καταστήματα του "Καρυπίδη" στη Θεσσαλονίκη».

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ τονίζει ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μένει μόνος του και καλεί «να δυναμώσει η αλληλεγγύη, υλική και ηθική, των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας προς τις δημόσιες υπηρεσίες, την Εφορία, τους δήμους, ώστε να τερματιστεί η θηλιά των εξόδων και των λογαριασμών που πνίγουν καθημερινά τους εργαζόμενους. Να δοθεί εδώ και τώρα νέα οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους του Καρυπίδη».

Τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας και ανακούφισης των απλήρωτων εργαζομένων, παρά τα όσα δηλώνει προκλητικά, καταγγέλλουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Η αλληλεγγύη είναι ο φάρος μας

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της αδικοχαμένης 42χρονης εργαζόμενης γυναίκας από τα Γιαννιτσά εκφράζει η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της ΟΓΕ).

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «η εμπειρία όλων μας κάνει πλέον ξεκάθαρη μία και μόνη πραγματικότητα, ότι η αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση, η αιτία που μας πνίγει καθημερινά, είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που ωφελεί τους λίγους και καταστρέφει όλους εμάς, τους πολλούς. Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα που εγκλωβίζει τη γυναίκα σε δεκάδες προβλήματα, που της στερεί το δικαίωμα στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, πρέπει να αντιτάξουμε τη μοναδική μας διέξοδο. Καμία γυναίκα να μη μείνει μόνη της στη μίζερη ζωή που ζούμε και στη χειρότερη που μας ετοιμάζουν. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά για όλους μας και με κοινό αγώνα πρέπει να τα αντιπαλέψουμε. Η ταξική αλληλεγγύη να είναι ο φάρος μας, η οργανωμένη πάλη ο καθημερινός μας στόχος».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org