Κυριακή 16 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Βακτήριος ο εξορκιστής

1. Καθώς χάζευα τις προάλλες στα παλαιοπωλεία, ανακάλυψα στο μαγαζί ενός συλλέκτη το χειρόγραφο ενός μοναχού ονόματι Βακτήριου «υπέρ εξορκισμού». Και συνειρμικά μου ήρθε αμέσως στο νου η απέλπιδα κατάστασή μας και αναρωτήθηκα: Πώς στους ηγέτες μας, οι οποίοι έχουν εξαντλήσει όλα τα επιχειρήματα εναντίον μας, τους ξέφυγε η πρακτική του εξορκισμού; Πού είναι η καινοτόμα Αριστερά, της οποίας η παιδική φαντασία καλπάζει; Ο ευσεβής Κυριάκος πώς και άφησε τέτοια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, χωρίς να ζητήσει εκλογές ώστε να γίνει πρωθυπουργός και να εφαρμόσει τις αρχές του καλού εξορκιστή; Ο Βακτήριος εγκατέλειψε το μοναστήρι του Οσίου Βάκιλλου για να κηρύξει, όπως ο Απόστολος Παύλος, τον εξορκισμό. Ας τον ακούσουμε:

2. Αδελφοί, όλοι οι ιερωμένοι οφείλουν να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να έρθουν αντιμέτωποι με το κακό, βοηθώντας κάθε βασανισμένο θνητό που θα προστρέξει σε εσάς. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα όργανα προστασίας (αυτοί που στο μέλλον θα ονομαστούν ΜΑΤ) θα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας ώστε να βοηθήσουν στο έργο σας, χρησιμοποιώντας κάθε μέθοδο που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη. Είναι εξάλλου γνωστοί για την αφοσίωσή τους στα θεία, την ευαίσθητη φύση τους και τη διακριτικότητά τους.

3. Αδελφοί, τυχεροί οι πολίτες που θα συμμετέχουν σε αυτήν την ιεροτελεστία κατά την οποία αβίαστα θα φανερώσουν τα μυστικά και ομολογήσουν τις αμαρτίες που η εξομολόγηση δεν μπορεί να τους αποσπάσει. Ο εξορκισμός θα βοηθήσει τον πολίτη να ηρεμήσει, να απεμπολήσει τις ιδέες που τον ταράζουν και προκαλούν τον Σατανά μέσα του, να τελειώνει με το πάθος και την ταραχή που δεν τον αφήνουν να διαβιεί ως ήρεμο προβατάκι αφήνοντας την υπόθεσή του στους ηγέτες του, που ανησυχούν και φροντίζουν για κείνον. Η ελεύθερη σκέψη κάνει μόνο κακό. Ματαιότης ματαιοτήτων τα ανθρώπινα, όπως γράφει και ο Εκκλησιαστής.

4. Αδελφοί, φυσικά υπάρχουν πολίτες αξιοπρεπείς που θα μας στηρίξουν αυθορμήτως, όσοι αγαπούν την τάξη, την οικογένεια και έχουν το φόβο του Θεού. Αυτοί οι πιστοί χριστιανοί τους οποίους οι γνωστοί αλιτήριοι αποκαλούν «συνεπείς μαζοχιστές».

5. Αδελφοί, μετά από αυτήν την τρομερή απόφαση θα μας εκτιμήσουν όλοι οι Ευρωπαίοι, προτεστάντες και καθολικοί. Και εκείνοι ασκούν τον εξορκισμό, αλλά κρυφίως. Μόλις όμως δουν τη δημόσια λειτουργία του, είμαι σίγουρος πως θα αποκαλυφθούν περήφανα.

6. Αδελφοί, μην αφήσετε ούτε έναν μετανάστη ή πρόσφυγα χωρίς να τον αναλάβετε, γιατί όλοι αυτοί οι φουκαράδες που προέρχονται από πρωτόγονες χώρες, πάσχουν από «ελευθερία» και το σύνδρομο της πείνας ή της καταδίωξης.

7. Αδελφοί, γίνετε ένα γοητευτικό πλήθος. Γοητεύστε, παρά τις αντιδράσεις. Θα δείτε πως στο τέλος θα κουραστούν να σας αντιστέκονται, γιατί το ειδύλλιο με τον Θεό είναι πιο δυνατό από κάθε θνητή αντίσταση.

8. Αυτά πρόλαβα να διαβάσω από το χειρόγραφο του Βακτήριου, που με έκανε να σκεφτώ πόσοι και πόσοι δεν θα ήθελαν να τον ακολουθήσουν με κλειστά τα μάτια ακόμα και σήμερα, αν τον συναντούσαν.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ