Πέμπτη 13 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Σημαντικό το έργο του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

Με μια λιτή και ζεστή εκδήλωση, το βράδυ της Δευτέρας στο δημαρχείο της Πάτρας, έγινε η τελετή αποφοίτησης των παιδιών της Γ' Λυκείου από το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του δήμου, που έδωσαν πανελλαδικές και πέτυχαν να εισαχθούν σε σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ και μάλιστα με υψηλή βαθμολογία. Τα παιδιά υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Ο δήμαρχος, μιλώντας στα παιδιά, αναφέρθηκε στο δύσκολο δρόμο που διήνυσαν για να φτάσουν στο σημείο που είναι σήμερα με την προσπάθειά τους, την αξία τους και τη βοήθεια των καθηγητών που πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης. Το αποτέλεσμα, είπε, δικαιώνει τον αγώνα των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών, που αγκάλιασαν τον θεσμό.

Παράλληλα, συμβούλεψε τα παιδιά να θυμούνται ότι η συλλογική προσπάθεια εξασφαλίζει ένα καλό μέλλον, και τους προέτρεψε να μην ξεχάσουν ποτέ από πού προέρχονται και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην πολύ θετική τους επίδοση, αφού από τα 44 παιδιά που έδωσαν πανελλαδικές, πέτυχαν τα 37, όμως δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα παιδιά που δεν πέτυχαν φέτος το στόχο τους, καλώντας τα να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά δώρα και πολλές ευχές για καλές σπουδές.

Να σημειωθεί ότι στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του δήμου Πατρέων, τη σχολική χρονιά που μόλις τέλειωσε φοίτησαν 440 μαθητές, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Είναι μια πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που στηρίχθηκε πολύπλευρα και σε καθημερινή βάση, από 173 εκπαιδευτικούς.

Πρόκειται για αναγκαία πρωτοβουλία, γιατί η πολύχρονη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, με τη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης σε όλα τα επίπεδα, τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, τα υπερπληθή τμήματα ανά τάξη, η απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές, έχουν ως αποτέλεσμα να εξαναγκάζεται ο γονιός να πληρώνει από την τσέπη του (όποιος μπορεί) για να καλύψει τα κενά στη γνώση των παιδιών του που έπρεπε να προσφέρει η κατά τα άλλα δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Ιδιαίτερα στην Πάτρα, με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανέργων στην Ελλάδα (συνολικά 30.000 από τους οποίους οι 15.638 είναι μακροχρόνια άνεργοι), το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο. Και ο δήμος της Πάτρας σημειώνει:

«Καλούμε τα παιδιά των ανέργων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, των εργατοϋπαλλήλων, των μικρομεσαίων αγροτών να γραφτούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του δήμου το επόμενο διάστημα.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει τη διεκδίκηση και απαιτεί: Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία με σύγχρονες υποδομές και οικονομική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή εργασία, την κατάργηση της κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ο αγώνας ο μοναδικός δρόμος για να βαδίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ