Πέμπτη 13 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΘ
Πρόκληση η πρωτοβουλία του ΑΠΘ να τιμήσει τον Ζ. Κ. Γιούνκερ

Την πρωτοβουλία της Πρυτανείας του ΑΠΘ, μετά από πρόταση του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, να αναγορεύσει τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), Ζ. Κ. Γιούνκερ, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής, καταγγέλλει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ. Καλεί τους εργαζόμενους να απέχουν από τέτοιες πρωτοβουλίες και απαιτεί να σταματήσει τώρα η διαδικασία αναγόρευσης του Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα.

Η αναγόρευση είναι προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ σημειώνει ότι στο πρόσωπο του Ζ. Κ. Γιούνκερ, προέδρου της Κομισιόν της ΕΕ, τιμάται ένας γνήσιος εκπρόσωπος μιας ιμπεριαλιστικής ένωσης κρατών, εχθρικής προς τα δικαιώματα των εργαζομένων και σταθερά στο πλευρό του μεγάλου κεφαλαίου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η κατάσταση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η πολιτική της υποχρηματοδότησης, της διάλυσης και της ιδιωτικοποίησης της φοιτητικής μέριμνας, η επιχειρηματική δραστηριότητα και η αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων στα ιδρύματα, το ξεπούλημα της έρευνας στις επιχειρήσεις, είναι εξελίξεις που φέρνουν τη σφραγίδα της στρατηγικής της ΕΕ. Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων, τα 4 μνημόνια και οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι που έχουν οδηγήσει στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, εντάσσονται σε αυτήν τη στρατηγική (της ανάκαμψης των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων) και υλοποιούνται σε ολόκληρη την ΕΕ ήδη από τη δεκαετία του '90.

Η ΕΕ έχει πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά των δικαιωμάτων των λαών όλης της Ευρώπης, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, όλων των ασφαλιστικών και συνολικά των κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας στα κράτη - μέλη. Είναι η ένωση που προωθεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τις επεμβάσεις και τους πολέμους όπου Γης, μαζί με τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, από τη Γιουγκοσλαβία μέχρι το κέρας της Αφρικής, από τη Λιβύη και την Αίγυπτο μέχρι τη στήριξη της φασιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια κίνηση - πρόκληση με συμβολισμό, αφού στο πρόσωπο του Γιούνκερ τιμώνται οι ενορχηστρωτές της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, οι (συν)υπεύθυνοι για την εξαθλίωση του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ