Πέμπτη 13 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο

Με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - "Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του ...αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς" (Βλ. Μαγιακόφσκι)», το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας, έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα για 43η χρονιά. Οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα κορυφωθούν στις 21, 22, 23 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον.

Χτες, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ παρουσίασε το λογότυπο και την αφίσα που θα συνοδεύει τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στα οποία διακρίνεται σκίτσο για τον Β. Ι. Λένιν, τον ηγέτη της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης το 1917 στη Ρωσία, που συγκλόνισε τον κόσμο. «Τα 100 χρόνια αυτού του κοσμοϊστορικού γεγονότος τιμάμε φέτος στο πλαίσιο και της φεστιβαλικής μας δραστηριότητας», σημειώνει η ΚΝΕ.

Στη Σάμο

Το ταξίδι του 43ου Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σχεδιάζουν πολύ αξιόλογες εκδηλώσεις και απευθύνονται στη νεολαία της περιοχής τους, όχι μόνο για να συμμετάσχει σε αυτές, αλλά και για να συμβάλλει στην προετοιμασία τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Τομεακό Συμβούλιο Σάμου της ΚΝΕ καλεί ερασιτεχνικά σχήματα, μουσικούς, πολιτιστικές ομάδες (θεάτρου, χορού κ.ά.) που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, να επικοινωνήσουν με την Οργάνωση στο mail: ep.aegean@gmail.com

Στη Σάμο οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τον Πύργο στις 22 Ιούλη, 7.30 μ.μ., με την παρουσίαση της έκδοσης «Οκτώβρης του 1917, Η πορεία των Μπολσεβίκων προς τη νίκη». Η έκδοση αποτελεί μια σύντομη και περιεκτική παρουσίαση της ιστορικής πορείας του εργατικού κινήματος της Ρωσίας από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη νίκη της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης τον Οκτώβρη του 1917. Στο χώρο θα λειτουργεί μεγάλη έκθεση βιβλίου.

Το Φεστιβάλ στη Σάμο θα κάνει στάση στο Βαθύ στις 25 Αυγούστου, αλλά και στο Μυτιληνιό και το Μαραθόκαμπο, ενώ οι κεντρικές εκδηλώσεις θα γίνουν στο Καρλόβασι (Πορφυριάδα) στις 9 Σεπτέμβρη, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στο Μεσολόγγι

Επίσης, στις 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι προφεστιβαλική εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας οργανώνεται αθλητικό camp από τις 18 έως τις 26 Αυγούστου. Ο σκοπός του αθλητικού camp είναι να αναδείξει την ανάγκη της νεολαίας για δωρεάν άθληση μακριά από επιχειρήσεις, χορηγούς, ντόπινγκ, βία, ρατσισμό, ναρκωτικά. «Με σύνθημα "ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα και ανάγκη της νεολαίας", καλούμε όλους τους νέους της πόλης μας και όχι μόνο να συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες», σημειώνει η Οργάνωση, που έχει φτιάξει και μια πολύ αξιόλογη ιστοσελίδα με πληροφορίες και υλικά γύρω από αυτήν τη δραστηριότητα, στη διεύθυνση: 43ofestivalknemessolonghi.wordpress.com

Αναλυτικά το camp περιλαμβάνει:

Από τις 18 έως τις 20 Αυγούστου στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο, τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 και έναν φιλικό αγώνα - έκπληξη (δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Αυγούστου στο 699 222 7421).

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, λαϊκό αγώνα δρόμου 5 χλμ. ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (δηλώσεις συμμετοχής έως 22 Αυγούστου στο 698 717 5698).

Στις 24 και τις 25 Αυγούστου, στα γηπεδάκια του Αγίου Νεκταρίου, τουρνουά μπάσκετ 3on3 (δηλώσεις συμμετοχής έως 22 Αυγούστου στο 6973 958 938) και ακόμα τουρνουά πινγκ πονγκ, σκάκι και χώρος για γκράφιτι.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 26 Αυγούστου, στο Θεατράκι (Λιμάνι Μεσολογγίου) και θα περιλαμβάνει: Επίδειξη πολεμικών τεχνών, συζήτηση για τον Αθλητισμό και την πείρα από την ΕΣΣΔ, βραβεύσεις των συμμετεχόντων στο αθλητικό camp, hip - hop συναυλία και λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ