Τετάρτη 12 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπό έλεγχο τα περισσότερα πύρινα μέτωπα

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου εκδηλώθηκαν 48 δασικές πυρκαγιές, σε όλη την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν υπό έλεγχο. Σε εξέλιξη ήταν πυρκαγιά στις Ορθονιές Ζακύνθου, όπου επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, τέσσερα Καναντέρ και δυο Πεζετέλ.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε προχτές στην περιοχή Αναφωνήτρια Ζακύνθου ήταν χτες σε ύφεση και δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παρέμεναν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχό της. Μάχη με τις φλόγες έδωσαν 16 πυροσβεστικά οχήματα, 26 άντρες της Πυροσβεστικής, εννέα άτομα πεζοπόρου τμήματος και δύο υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας.

Η πυρκαγιά έχει κάψει πευκοδάσος, ενώ δεν κινδύνεψε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην περιοχή, ούτε κάποια άλλη κατοικημένη περιοχή. Τέλος, καλά στην υγεία του ήταν ο πυροσβέστης που μεταφέρθηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, με αναπνευστικά προβλήματα.

Στην περιοχή Περιβόλια Ηλείας, η πυρκαγιά που ξέσπασε προχτές τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ στο σημείο παρέμεναν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της. Τέλος, ένας 58χρονος συνελήφθη προχτές ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, με χρήση γεωργικού μηχανήματος, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Σέλτσα του δήμου Πρεσπών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ