Σάββατο 8 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ «EUROMEDICA»
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νέα στάση εργασίας με καθολική συμμετοχή και κινητοποίηση στην κλινική «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» πραγματοποίησαν την Τετάρτη 5/7 οι εργαζόμενοι της κλινικής, για τρίτη συνεχόμενη μέρα και τέταρτη συνεχόμενη βδομάδα, συνεχίζοντας αποφασιστικά τον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων. Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές της εργοδοσίας του ομίλου EUROMEDICA προς τους εργαζόμενους φτάνουν μέχρι και τους 9 μήνες, ενώ η συγκεκριμένη κατάσταση απληρωσιάς μετράει ήδη 7 χρόνια.

Τη στάση εργασίας προκήρυξε το κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, μετά από απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων, οι οποίοι απαιτούν άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων, να μπει οριστικό τέλος στην απλήρωτη εργασία και να υπάρξει κανονική ροή μισθοδοσίας.

«Οι απόλυτα επιτυχημένες στάσεις εργασίας που προηγήθηκαν, δείχνουν την αποφασιστικότητα των συναδέλφων, να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βάζει η εργοδοσία», σημειώνει το Σωματείο σε σχετική ανακοίνωση.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στην κλινική «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» θα προχωρήσουν σε νέα συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν την παραπέρα δράση τους.

Κινητοποιήσεις στον όμιλο «Euromedica» από τη Δευτέρα 10/7, αποφάσισε και ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Ιατρείων και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας, αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις της εργοδοσίας ότι θα κατέβαλλε ένα μισθό και το επίδομα αδείας μέχρι τις 7/7.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αποφάσισε στάση εργασίας τη Δευτέρα 10/7 από τις 7 έως τις 8 π.μ. και 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τρίτη 11/7.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια της διοίκησης της εταιρείας να εμπαίξει τους εργαζόμενους, καλώντας τους να κάνουν υπομονή «γιατί θα πάρουν 2 - 3 μισθούς από τον ΕΟΠΥΥ» ή «γιατί έρχεται επενδυτής και θα πάρουν τα λεφτά τους», την ώρα που, όπως υπογραμμίζει το κλαδικό Συνδικάτο, «οι εργαζόμενοι του ομίλου Euromedica βρίσκονται εδώ και 7 συνεχή έτη σε ένα μόνιμο λαβύρινθο χωρίς καμία διέξοδο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ