Σάββατο 8 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ζωή της Εντίθ Πιάφ στην Πάτρα

Η ζωή της Εντίθ Πιάφ παρουσιάζεται από το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, στην καλύτερη παράσταση - αφιέρωμα - που έγινε ποτέ για τη θρυλική ερμηνεύτρια, την ερχόμενη Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 του Ιούλη, στις 21.30, στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Πρόκειται για μία παράσταση την οποία μέχρι στιγμής έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο θεατές σε 30 χώρες και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Η παράφορη και γοητευτική ζωή της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας ξετυλίγεται σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα, που έχει αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων ετών.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 2015 για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Εντίθ Πιάφ, είναι δημιουργία του Γάλλου παραγωγού και σκηνοθέτη Gil Marsala, ενώ τον ρόλο της Εντίθ Πιάφ ερμηνεύει η Ann Carrere, μία από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης γαλλικής σκηνής.

Από τον υπόκοσμο και τα κακόφημα μπαρ της Μονμάρτης έως τη μεγαλοπρεπή σκηνή του Ολυμπιά Χολ, η παράσταση - που εμπνέεται από τη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία «Ζωή σαν τριαντάφυλλο» - προσκαλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι σε μια ολόκληρη εποχή, φιλοτεχνώντας το πορτρέτο μιας καλλιτέχνιδας που έχει περάσει πια στη σφαίρα του μύθου. Οι αλησμόνητες μελωδίες της Πιάφ συνοδεύονται από προβολές ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ