Παρασκευή 7 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Στο Κρυονέρι Αττικής το σοβαρότερο από τα νέα μέτωπα

Δεν κινδύνεψαν σπίτια από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες το πρωί σε δασική έκταση στο Κρυονέρι Αττικής, ενώ η φωτιά οριοθετήθηκε από την Πυροσβεστική το μεσημέρι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχείρησαν στο σημείο ήταν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 28 ατόμων, 13 υδροφόρες, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Σημειώνεται ότι το έργο της κατάσβεσης δυσχέραινε ο δυνατός άνεμος. Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Κρυονέρι, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς. Η φωτιά ήταν ορατή από την Εθνική Οδό, ενώ η μυρωδιά του καπνού έφτανε μέχρι τα βόρεια προάστια.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι, καίγοντας δασική έκταση, και στην περιοχή Αγιος Ιωάννης στην Αρτέμιδα Αττικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο. Μέχρι το βράδυ δεν είχαν απειληθεί κατοικίες, αλλά οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μεταξάδα του δήμου Πύλου - Νέστορος στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από το πύρινο μέτωπο δεν απειλούνταν κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή επιχειρούσαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες, ενώ τέσσερα αεροπλάνα τύπου PZL έκαναν ρίψεις νερού.

Σε εξέλιξη ήταν πυρκαγιά και σε δασική έκταση της περιοχής Καλίτσαινα Μεσσηνίας. Επιχειρούσαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 4 αεροπλάνα PZL. Υπό έλεγχο τέθηκε και η μικρής έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε σιτοκαλαμιές στον Τύρναβο, κοντά σε οικισμό Ρομά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκαν σπίτια, ενώ στο σημείο παρέμειναν δύο οχήματα και έξι άνδρες της Πυροσβεστικής, επιχειρώντας μόνο σε σημεία όπου υπήρχε καπνός.

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Δαμνώνι στην περιοχή του Πλακιά Κρήτης. Η φωτιά έκαψε χορτολιβαδική έκταση και ήταν υπό μερικό έλεγχο. Επιτόπου επιχείρησαν 7 οχήματα με 14 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα από το Ηράκλειο. Αν και η φωτιά ήταν σε ύφεση, προκαλούνταν νέες αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Επίσης, σε εξέλιξη ήταν χτες το βράδυ φωτιά στα Καλύβια Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ