Πέμπτη 6 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ο

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ «ΑΣΤΕΡΑ» ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Στάση εργασίας (12.30 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας) κήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του «Αστέρα» Βουλιαγμένης για σήμερα, ώστε να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση στο χώρο του εργοταξίου για το ζήτημα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης.

ΡΥΜΟΥΛΚΟ «ΔΟΞΑ»: Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι ναυτεργάτες στο ρυμουλκό πλοίο «ΔΟΞΑ», καθώς, όπως καταγγέλλουν, δεν τους καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές, όπως προβλέπεται από τη ΣΣΕ Ρυμουλκών. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ ζητούν την παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας, για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, με βάση τη ΣΣΕ.

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που επί 15 χρόνια εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Απαιτούν «την αναγνώριση των συμβάσεων (...) σε αορίστου χρόνου» και «την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για οριστική λύση του εργασιακού μας ζητήματος και άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τη λύση της πολύχρονης εργασιακής μας ομηρίας». Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Στην συγκέντρωση θα παραβρεθεί και ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

«ΙΡΙΔΑ»: Σε νέα Γενική Συνέλευση καλεί τους εργαζόμενους στην «Ιριδα» η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, την Κυριακή 9/7, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της (Αριστοτέλους 11 - 15, 6ος όροφος). Στη συνέλευση θα παρευρίσκεται και ο νομικός σύμβουλος του Σωματείου για να απαντήσει σε όποιες νομικές απορίες μπορεί να υπάρχουν, ενώ το Σωματείο υπογραμμίζει ότι το βασικό είναι «να επιλέξουμε τις αγωνιστικές μορφές που εξυπηρετούν το σκοπό μας».

ΟΑΣΑ: Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, την Τρίτη 11/7, στις 10 π.μ. στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης της εταιρείας «Οδικών Συγκοινωνιών» (ΟΣΥ) στου Ρέντη, απαιτώντας κρατική επιχορήγηση για την επισκευή και ανανέωση του στόλου και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η κατάσταση σε όλα τα αμαξοστάσια είναι τραγική, με τα ποσοστά των βλαβών ορισμένες μέρες να ξεπερνάνε το 70% της δύναμης των αμαξοστασίων και με ελλείψεις σε ανταλλακτικά ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης των αστικών συγκοινωνιών από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org