Πέμπτη 6 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Με την επικύρωση με μυστική ψηφοφορία του πορίσματος της Ειδικής Επιτροπής, που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, την περίοδο που ήταν υπουργός ο Γ. Παπαντωνίου, ολοκληρώθηκε χτες το βράδυ η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας αυτό προτείνει την εξάλειψη του αξιόποινου για το αδίκημα της απιστίας επειδή έχει παραγραφεί και την αναρμοδιότητα της Επιτροπής για το αδίκημα που αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς αυτό ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Η ψηφοφορία έγινε ξεχωριστά για αυτά τα δύο θέματα. Από την καταμέτρηση βρέθηκαν 27 ψήφοι κατά και 205 υπέρ και ένα «παρών». Για το δεύτερο θέμα ψήφισαν 32 κατά της σχετικής πρότασης του πορίσματος και 202 υπέρ.

Το ΚΚΕ αποχώρησε από την ψηφοφορία κάνοντας την εξής δήλωση: «Το ΚΚΕ έχει καταθέσει ξεχωριστή από το πόρισμα δήλωση, με την οποία τοποθετούμαστε συνολικά για την υπόθεση Παπαντωνίου και την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη, και η οποία δήλωση αποτελεί ενιαίο σύνολο και δεν μπορεί να διασπαστεί. Για το λόγο αυτό, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία».

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο Ειδικής Ημερήσιας Διάταξης, μετά από αίτημα που κατέθεσαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με προφανή στόχο την όξυνση της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα στο εύκολο πεδίο της «διαπλοκής», προσβλέποντας στη συγκάλυψη της στρατηγικής τους ταύτισης στην πολιτική που τσακίζει το λαό για την καπιταλιστική κερδοφορία.

Επιπλέον, επιδίωξαν να συγκαλύψουν ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα που χρυσοπληρώνει ο λαός, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη στα μονοπώλια, δεν αφορούν τις ανάγκες της άμυνας της χώρας, αλλά εξυπηρετούν τα σχέδια των ΝΑΤΟικών φονιάδων. Ενώ για μία ακόμα φορά εμφάνισαν τη διαπλοκή και τη διαφθορά ως αιτία για όλα τα δεινά του λαού, για να «βγάλουν λάδι» το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που ανάμεσα στα άλλα γεννάει και αναπαράγει και τέτοια φαινόμενα, ενδεικτικά της σαπίλας του.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org