Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
Αλλο ο λαός και άλλο ο ιμπεριαλισμός

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στις εγκαταστάσεις της ΔΕθ

Τη σπουδή της ελληνικής κυβέρνησης να δηλώσει από την πρώτη στιγμή πως θα βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στο πλευρό των ΗΠΑ, από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους, κατήγγειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, διευκρινίζοντας πως η συμπάθεια του ελληνικού λαού προς τα θύματα δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το κύμα συμπάθειας προς την ηγεσία των ΗΠΑ, που λειτουργεί ως παγκόσμιος χωροφύλακας.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, στο πλαίσιο της περιοδείας της στις εγκαταστάσεις της 66ης ΔΕΘ, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Αυτό που έγινε χτες (προχτές) στις ΗΠΑ από μια άποψη δεν έπρεπε να το θεωρήσουμε κάτι το απροσδόκητο. Διότι στη ζούγκλα μέσα στην οποία ζούμε, στη ζούγκλα του ιμπεριαλισμού είναι φυσικό να συνυπάρχουν και τα δύο. Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, η αξιοποίηση κάθε προβλήματος ή ζητήματος, προκειμένου να βρουν νέα όπλα και νέα μέσα να επιτεθούν στους λαούς και από την άλλη μεριά είναι φανερό ότι οι λαϊκές αντιστάσεις απέναντι σ' αυτή την πολιτική θα αυξηθούν.

Αυτό το οποίο εμείς καταγγέλλουμε, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, φρόντισε να δηλώσει ότι θα είναι ακόμη πιο κοντά στο πλευρό των ΗΠΑ από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους ηγέτες. Εμείς θεωρούμε ότι είναι άλλο πράγμα ο ελληνικός λαός να δείξει τη συμπάθειά του στα θύματα. Αυτό δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με ένα κύμα συμπάθειας απέναντι στις ΗΠΑ ως ηγεσία, ως παγκόσμιος χωροφύλακας, απέναντι στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι είναι επίσης συνάδελφοι και συνυπεύθυνοι χωροφύλακες».

Και κλείνοντας σημείωσε πως θύματα του ίδιου θύτη, του ιμπεριαλισμού, είναι και οι Αμερικανοί πολίτες και οι Παλαιστίνιοι και οι Γιουγκοσλάβοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ