Τρίτη 4 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
BREXIT
Στις Βρυξέλλες τραπεζίτες

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί αυτή τη βδομάδα αντιπροσωπεία επιχειρηματιών του βρετανικού χρηματοπιστωτικού τομέα (Σίτι του Λονδίνου) προκειμένου να επιδιώξει ευνοϊκούς όρους μιας «μετά - Brexit» συμφωνίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC που επικαλείται δημοσίευμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Επικεφαλής της αντιπροσωπείας φέρεται να είναι ο πρώην υπεύθυνος εκ μέρους της κυβέρνησης για τον χρηματοπιστωτικό τομέα του Λονδίνου, Μαρκ Χόμπαν.

Σύμφωνα με το BBC, η κίνηση έρχεται εν μέσω αυξημένης ανησυχίας ότι το κύρος του Λονδίνου ως ευρωπαϊκού οικονομικού κέντρου «θα πληγεί σοβαρά αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ενιαία αγορά της ΕΕ». Στο μεταξύ, δημοσίευμα του κυριακάτικου φύλλου της «Τέλεγκραφ» αναφέρει πως Βρετανοί επιχειρηματίες έχουν ειδοποιηθεί να στηρίξουν το ενδεχόμενο η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να βγει από τις συνομιλίες για το Brexit αυτό το χρόνο, εξαιτίας του «μεγάλου λογαριασμού» που αναμένεται να κληθεί να πληρώσει η Μ. Βρετανία. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, αυτή η κίνηση έγινε για «εσωτερική κατανάλωση», προκειμένου η κυβέρνηση να δείξει ότι «διαπραγματεύεται σκληρά με την ΕΕ». Πάντως η εφημερίδα επικαλείται πηγή στο γραφείο της Μέι, η οποία τόνισε ότι η αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις δεν είναι στα σχέδια της πρωθυπουργού.

Απεργία σε νοσοκομεία και Τράπεζα της Αγγλίας

Απεργούν σήμερα εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στην υποδοχή και στη φύλαξη τεσσάρων νοσοκομείων του Λονδίνου, που έχουν προσληφθεί μέσω εργολαβικής εταιρείας, διεκδικώντας αύξηση στους μισθούς τους. Επίσης έχουν προειδοποιήσει για απεργία στις 11 και στις 25 Ιούλη.

Χτες οι εργαζόμενοι στα τμήματα συντήρησης και ασφάλειας της Τράπεζας της Αγγλίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία από τις 31 Ιούλη ως και τις 3 Αυγούστου, σύμφωνα με το συνδικάτο «Unite», το μεγαλύτερο της Βρετανίας. Οι εργαζόμενοι - που απεργούν για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια - διαμαρτύρονται γιατί η αύξηση 1% στους μισθούς τους υπερκαλύπτεται από το 2,9% του πληθωρισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ