Τρίτη 4 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακάλυπτες επιταγές στο λαό για «δίκαιη ανάπτυξη»...

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το μεγαλύτερο μνημόνιο είναι ο ίδιος ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Τα παραμύθια περί «δίκαιης ανάπτυξης» στον καπιταλισμό, που θα ωφελεί τάχα τα μονοπώλια και το λαό, καταρρέουν καθημερινά στους τόπους δουλειάς, όπου η στυγνή εκμετάλλευση παίρνει σάρκα και οστά

  • Το κλίμα ευφορίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, σε έναν λαό γονατισμένο εξαιτίας της πολιτικής όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, είναι προκλητικό και εξοργιστικό.
  • Η συμφωνία στο Eurogroup στις 15 Ιούνη επιβεβαιώνει ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη όχι μόνο δεν αποτελεί το «τέλος των θυσιών» του λαού, αλλά σηματοδοτεί και την αρχή ενός νέου κύκλου έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, μια αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας.
  • Ταυτόχρονα, ο λαός καλείται να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με κίνδυνο να πληρώσει ακόμα πιο ακριβά την εκπλήρωση των στόχων του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Η πραγματική ελπίδα για την εργατική τάξη και το λαό μπορεί να γεννηθεί μόνο μέσα από τη ρήξη, τη σύγκρουση με το σημερινό δρόμο. Με ισχυρό ΚΚΕ, αναζωογόνηση του κινήματος, Κοινωνική Συμμαχία, με πρόταση διεξόδου σε όφελος του λαού.

ΣΕΛ.  4   -   7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ