Κυριακή 2 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
Κάνουν την ίδια δουλειά με πολλές, διαφορετικές συμβάσεις

Η διαρκής διεύρυνση του κατακερματισμού των ελαστικών συμβάσεων εργασίας έχει, εκτός των άλλων, ως αποτέλεσμα τη διάσπαση των εργαζομένων, ορθώνοντας επιπλέον εμπόδια στην οργάνωση και συσπείρωση στα σωματεία τους.

Ενα από τα πολλά παραδείγματα είναι οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στα νοσοκομεία μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Ενώ συχνά εργάζονται στο ίδιο τμήμα, καθένας απ' αυτούς έχει διαφορετική σύμβαση (εξαρτημένης εργασίας, μπλοκάκι κ.ά.) και διαφορετικά δικαιώματα, ωράρια, όρους εργασίας.

Ανάλογα με τους τακτικούς υπαλλήλους, όλοι τους δουλεύουν νύχτες, αργίες, υπερωρίες, αλλά όσοι απασχολούνται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών δεν τις πληρώνονται, καθώς οι συμβάσεις προβλέπουν συγκεκριμένο, «φιξ», ποσό και συγχρόνως τους πετάνε έξω από τα Βαρέα - Ανθυγιεινά. Αντίστοιχα, στους ...«προνομιούχους» που έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας δεν δίνεται χρονοεπίδομα (ωρίμανση από παλιότερες προϋπηρεσίες, π.χ. τριετίες). Οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ έχουν δικαίωμα κανονικής άδειας με αποδοχές ή γονικής, αλλά αν συμβεί να αρρωστήσουν δεν προβλέπεται να πληρωθούν κατά το διάστημα της αναρρωτικής.

Μία είναι η απάντηση σε όλα τα επιμέρους και συγχρόνως σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και συνοψίζεται στην κορωνίδα των αιτημάτων για: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με βάση τις σημερινές ανάγκες, πολύ περισσότερο για υπηρεσίες κρίσιμες για το κοινωνικό σύνολο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απλήρωτοι και χωρίς δικαιώματα οι συμβασιούχοι στην Υγεία(2023-03-15 00:00:00.0)
Απολύονται δεκάδες υγειονομικοί από τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας(2019-06-01 00:00:00.0)
Θα γίνουν απολύσεις στις ΔΕΚΟ(2011-07-07 00:00:00.0)
Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης(2009-11-20 00:00:00.0)
Ρίχνουν τις ευθύνες στα θύματα(2009-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ