Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχίζει το Φεστιβάλ Βιβλίου

Ανοίγει τις πύλες του αύριο, στο Πεδίον του Αρεως, το 30ό Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων. Το φεστιβάλ θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η καταξιωμένη, στη συνείδηση των αναγνωστών, φθινοπωρινή γιορτή του βιβλίου θα πλαισιωθεί από πλήθος παράλληλων εικαστικών και μουσικών εκδηλώσεων. Την αφίσα του φεστιβάλ και το εικαστικό έργο που θα συνοδεύει τις εκδηλώσεις φιλοτέχνησε ο Γιάννης Ψυχοπαίδης. Επίσης, επτά μαθητές του Γ. Ψυχοπαίδη θα ζωγραφίζουν, σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ένα τεράστιο ταμπλό, με θέμα «Σώμα, κίνηση, γραφή».

Φέτος συνδράμει και η ΓΣΕΕ το φεστιβάλ, αφού παραχωρεί το κτίριό της για την εικαστική έκθεση με θέμα «Τοπία της γραφής» (17-30/9), στην οποία συμμετέχουν 17 φοιτητές της ΑΣΚΤ.

Ακολουθούν οι εκδηλώσεις: Συναυλία του «Εργαστηριού Ελληνικής Μουσικής» του Δήμου Αθηναίων (18/9), συναυλία της Ορχήστρας Εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων και απονομή του Μεταλλίου της Πόλεως των Αθηνών στον συγγραφέα Πασκάλ Μπρυκνέρ (19/9), συναυλία του Νότη Μαυρουδή (21/9), θεατρική παράσταση του 5ου Γυμνασίου Ηλιούπολης (22/9), συναυλία της Big Band του Δήμου Αθηναίων (25/9), θεατρική παράσταση από σχολεία της Ηλιούπολης (28/9), θέατρο δρόμου (30/9).

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) θα συμμετάσχει με τέσσερα θεματικά περίπτερα, αφιερωμένα στους Εμπειρίκο, Σικελιανό, Παπαδιαμάντη και Ξενόπουλο, των οποίων γιορτάζονται φέτος διαφορετικοί επέτειοι. Εκτός από το δικό του περίπτερο, το ΕΚΕΒΙ θα παρουσιάσει το περίπτερο της Οργανωτικής Επιτροπής για τη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης. Τέλος, ανέλαβε και την παραγωγή τριών τηλεοπτικών διαφημίσεων της έκθεσης, στις οποίες συμμετέχουν ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος, ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30/9 και θα λειτουργεί καθημερινά από 6 μ.μ. - 10.30 μ.μ. (Παρασκευές και Σάββατα έως 11 μ.μ.) και τις Κυριακές από 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 10.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ