Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
Παρέμβαση για τα προβλήματα των συγκοινωνιών

Τα καθημερινά προβλήματα που υπάρχουν στα δρομολόγια των «μπλε» λεωφορείων της Εταιρίας Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ), τα οποία καθιστούν αναξιόπιστες τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, επαναφέρουν οι εργαζόμενοι στην εταιρία, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ, Ιω. Μανιάτη.

Οπως επισημαίνεται στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται στους υπουργούς Μεταφορών- Επικοινωνιών, Δημόσιας Τάξης και στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΘΕΛ, τα προβλήματα αφορούν τόσο στην έλλειψη λεωφορείων σε κεντρικές γραμμές-άξονες όσο και στη σωστή συντήρηση των οχημάτων, στην άναρχη και χωρίς μελέτη κατάρτιση των δρομολογίων και βαρδιών στα εφτά αμαξοστάσια της Εταιρίας, καθώς και στην ελλιπέστατη ως ανύπαρκτη αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων, αλλά και λεωφορειακών γραμμών σε περιοχές που έχουν σημειωθεί ένοπλες επιθέσεις σε βάρος οδηγών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στους καθημερινούς διαπληκτισμούς που έχουν οι οδηγοί με τους επιβάτες, εξαιτίας ακριβώς των παραπάνω προβλημάτων, με την υπογράμμιση ότι σε πολλές περιπτώσεις οι διαπληκτισμοί καταλήγουν ακόμα και σε ξυλοδαρμούς των οδηγών!

Με την επιστολή τους οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, αφού επισημαίνουν ότι τα καθημερινά προβλήματα έχουν καταστήσει αναξιόπιστες στο επιβατικό κοινό τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ζητούν την ουσιαστική παρέμβαση των αρμοδίων, ώστε οι συγκοινωνίες να λειτουργήσουν απρόσκοπτα, αλλά και να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις στο συγκοινωνιακό πρόβλημα της πρωτεύουσας, ενόψει μάλιστα της προετοιμασίας της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ