Παρασκευή 30 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στα χέρια των εργαζομένων η απεργία στις 16 Ιούλη

Από την προχτεσινή αγωνιστική παρέμβαση της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Από την προχτεσινή αγωνιστική παρέμβαση της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Σε απεργία την Κυριακή 16 Ιούλη προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, με προμετωπίδα το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, ενώ σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν επίσης τα μέλη τους σύλλογοι και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, φέρνοντας στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις τους: «Σε αυτή τη μάχη», υπογραμμίζει, «τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο Εμπόριο θα πρέπει να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Χωρίς καθυστέρηση, να οργανωθεί από σήμερα ο αγώνας για την επιτυχία της απεργίας. Να προχωρήσουν άμεσα τα σωματεία στο Εμπόριο σε συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συσκέψεις. Σε κάθε μεγαλοκατάστημα και εμπορομάγαζο πρέπει να δυναμώσει η ενημέρωση για τις εξελίξεις, να φτάσει η ανακοίνωση για την απεργία στους εργαζόμενους, στους χώρους δουλειάς».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επισημαίνουν ότι η απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) για απεργία δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. «Η σύμπλευση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Υπαλλήλων με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, το σφιχταγκάλιασμα με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου, το παζάρι γύρω από τον αριθμό των Κυριακών που πρέπει να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, η τοποθέτηση του τζίρου των επιχειρήσεων ως βασική παράμετρος για την αύξηση των Κυριακών αλλά και τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, είναι γραμμή που εντάσσει τους εργαζόμενους πίσω από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, έρμαια στους ανταγωνισμούς τους», υπογραμμίζει η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Καλεί τους εμποροϋπάλληλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους «με τους αυτοαπασχολούμενους που παραμερίζουν τις ηγεσίες τους στην ΕΣΕΕ και στη ΓΣΕΒΕΕ, προτάσσοντας το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, που στενάζουν κάτω από την πολιτική των μονοπωλίων, που βλέπουν να δυναμώνει η θηλιά γύρω τους με τα ατελείωτα χρέη, τη φοροληστεία, τα λουκέτα».

«Υπερασπιστές» της Κυριακής αργίας που... μεθοδεύουν δουλειά έως τις 11 το βράδυ!

Στο μεταξύ, παρέμβαση στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (ΟΕΣΚ) έκαναν προχτές Τετάρτη η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ, καταγγέλλοντας το αίτημα που απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΣΚ στην Περιφέρεια Κρήτης, ζητώντας τη θεσμοθέτηση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Κρήτη για δύο επιπλέον ώρες τη μέρα!

«Στην πράξη αυτό σημαίνει να δουλεύουμε - εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι - έως τις 11 το βράδυ!», σχολιάζει το Σωματείο και ξεκαθαρίζει πως δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια μπροστά στις μεθοδεύσεις αλλαγής του ωραρίου. Η παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε είχε αποτέλεσμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΣΚ να δεσμευτεί να «παγώσει» τη σχετική συζήτηση με την Περιφέρεια.

Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων υπενθυμίζει ακόμα ότι πρόσφατα, μόλις πριν δύο μήνες, οι πλειοψηφίες στην ΟΕΣΚ και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου οργάνωναν κοινές «φιέστες» και συνεντεύξεις Τύπου για το ζήτημα της αργίας της Κυριακής.

«Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας του ΕΚΗ και των άλλων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης είναι διπλά εκτεθειμένος, καθώς ενώ γνώριζαν από πρώτο χέρι την παραπάνω μεθόδευση, σιωπούσαν, και εναντιώθηκαν στο μέτρο μόνο όταν πιέστηκαν από την αποφασιστική καταδίκη των ταξικών δυνάμεων!», υπογραμμίζει. Χαιρετίζει ακόμα τη στάση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Κρήτης» που κράτησε καθαρή στάση ενάντια στην απόφαση της ΟΕΣΚ, στηρίζοντας στην πράξη εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους. Τέλος, η Ενωση καλεί τους εμποροϋπάλληλους να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της απεργίας στις 16 Ιούλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για την επιτυχία της απεργίας την Κυριακή(2018-07-12 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την απεργία την Κυριακή 15 Ιούλη(2018-07-06 00:00:00.0)
Σήμερα οι συγκεντρώσεις για την Κυριακάτικη αργία(2013-07-23 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις την Τρίτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την κυριακάτικη αργία(2013-07-20 00:00:00.0)
Καθαρό μήνυμα στους βαστάζους των μεγαλεμπόρων(2008-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ