Κυριακή 2 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟKΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ
Αφιέρωμα για τα επιτεύγματα της Σοβιετικής Ενωσης στην Παιδεία

Θετικά σχόλια απέσπασε από το πρώτο του δημοσίευμα την περασμένη Τετάρτη, στο 4σέλιδο «Νεολαία» του «Ριζοσπάστη», το αφιέρωμα που ξεκίνησαν το Τμήμα Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», με θέμα «Οκτωβριανή Επανάσταση και Παιδεία», τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Στόχος του αφιερώματος να αναδείξουμε την τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού και στην υπόθεση της Παιδείας, τα άλματα που επιτεύχθηκαν με τη σοσιαλιστική οικοδόμηση και σε αυτόν τον τομέα, επιτεύγματα που ακόμα και σήμερα στον καπιταλιστικό κόσμο φαντάζουν άπιαστα.

Στο αφιέρωμα θα παρουσιάσουμε πολλά στοιχεία για τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις της Σοβιετικής Ενωσης στον τομέα της Παιδείας, θα διατρέξουμε τη σκέψη και την προσφορά μεγάλων Σοβιετικών παιδαγωγών, θα δούμε το σχολείο του σοσιαλισμού μέσα από τα μάτια λογοτεχνών, παιδαγωγών και άλλων προσωπικοτήτων που επισκέφτηκαν τη Σοβιετική Ενωση και κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους, θα εξετάσουμε πιο ειδικά θέματα για την Ανώτατη Εκπαίδευση, την Προσχολική Αγωγή, την Ειδική Αγωγή κ.ά.

Το αφιέρωμα που ξεκίνησε στις 28 Ιούνη, θα συνεχίζεται κάθε βδομάδα, τις Τετάρτες, στα 4σέλιδα «Νεολαία», αλλά και σε κυριακάτικα φύλλα του «Ριζοσπάστη». Μην το χάσετε!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ