Πέμπτη 29 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Επιστήμονες στις ΗΠΑ (μεταξύ των οποίων η Ελληνίδα Ιωάννα Σκούντζου, που είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Εμορι) ανακοίνωσαν χτες την επιτυχή κλινική δοκιμή σε ανθρώπους εναλλακτικού τρόπου εμβολιασμού, με τη χρήση ενός επιθέματος (τσιρότου) με μικροβελόνες. Η νέα ανώδυνη μέθοδος μπορεί μελλοντικά να καταστήσει περιττή τη χρήση της σύριγγας για τον εμβολιασμό, η οποία συχνά δημιουργεί αρνητικές ψυχολογικά ή και επώδυνες σωματικά αντιδράσεις.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού θα ξεκινήσουν την ανέγερση τείχους στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο (κοντά στη δυτική Γαλιλαία) τις επόμενες μέρες, μετέδωσε χτες ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, με στόχο υποτίθεται την αποτροπή εισόδου στο ισραηλινό έδαφος ενόπλων της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ».

ΡΙΑΝΤ.-- Μπουλντόζες της αστυνομίας στη Σαουδική Αραβία κατεδάφισαν σπίτια σε σιιτική συνοικία, με ιστορία 400 ετών, της πόλης Αλ Αουαμίγα, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής. Το πρόσχημα που χρησιμοποιήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών ήταν πως πολλά κτίρια κρίθηκαν «ακατάλληλα» επειδή δεν ικανοποιούσαν «τα σύγχρονα κριτήρια πολεοδομίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ